Αλλαγές στο πρόγραμμα της Μακάμπι: Θα παίξει στο Βελιγράδι με την Φενέρμπαχτσε, νέα ημερομηνία για το ματς με τη Ρεάλ
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Μακάμπι: Θα παίξει στο Βελιγράδι με την Φενέρμπαχτσε, νέα ημερομηνία για το ματς με τη Ρεάλ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:20 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 10.11.2023

Τελικά η Μακάμπι δεν θα φιλοξενηθεί από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Νοεμβρίου, καθώς η EuroLeague για λόγους ασφαλείας μεταφέρει το παιχνίδι στο Βελιγράδι, ενώ το εξ αναβολής παιχνίδι των Ισραηλινών με την Ρεάλ Μαδρίτης προγραμματίστηκε ξανά για τις 28/11.

Απ' ότι φαίνεται η σεζόν θα συνεχίσει να κυλά για αρκετό καιρό με τις υπάρχουσες συνθήκες για τη Μακάμπι. Ο πόλεμος στο Ισραήλ και στα εδάφη της Παλαιστίνης έχουν... αυτοεξορίσει την ομάδα του Τελ Αβίβ, που οφείλει να συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην EuroLeague, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να ξεπερνά καθημερινά εμπόδια. 

Βέβαια, ο προπονητής της ομάδας, Οντεντ Κάτας, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό λογικής και (προσωπικού του) συναισθήματος δήλωσε πως «εμείς, παρά τα προβλήματα, απλώς παίζουμε ένα παιχνίδι και κάνουμε τη δουλειά μας», για να τονίσει πως «σε σχέση με τους ανθρώπους μας στο Ισραήλ, εμείς είμαστε τυχεροί». Μέσα στην... τύχη τους όμως, υπάρχει και η ατυχία του να μην μπορούν να προγραμματίσουν τα πλάνα τους βάσει ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμά τους συνεχώς αλλάζει και τροποποιείται. 

Στις 16 Νοεμβρίου για παράδειγμα, ήταν να αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, αλλά τελικά θα αντιμετωπίσουν τον σύλλογο της Τουρκίας στο Βελιγράδι. Εκεί δηλαδή που εδρεύει αυτό το διάστημα η «ομάδα του λαού». 

Στην Τουρκία λόγω των πολιτικών διαστάσεων που έχει πάρει ο πόλεμος και στην κόντρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, η Μακάμπι δεν είναι... καλοδεχούμενη. Μάλιστα, ο Εθνικές Υπηρεσίες Ασφάλειας του Ισραήλ (και οι... μυστικές) στις 17 Οκτωβρίου είχαν καλέσει όλους τους Ισραηλινούς που μένουν στην Τουρκία καλό θα ήταν να φύγουν από την χώρα ή έστω να μην ταξιδεύουν σε αυτήν για κανέναν λόγο. Ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης (θεωρητικά) είναι υπαρκτός και η EuroLeague έπρεπε να πάρει τα μέτρα της. 

Τα Ημερολόγια της EuroLeague επέστρεψαν! Η Σοφία και ο Ντέιν ξεκινούν την αφήγησή τους από την Βαρκελώνη
EUROLEAGUE

13:56 - 10.11.2023

Τα Ημερολόγια της EuroLeague επέστρεψαν! Η Σοφία και ο Ντέιν ξεκινούν την αφήγησή τους από την Βαρκελώνη

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δημιουργεί νέο περιεχόμενο και τα EuroLeague Diaries επέστρεψαν για μία ακόμα χρονιά. Στο πρώτο επεισόδιο για τη σεζόν 2023-24 η Σοφία ντελ Πράδο και ο Ντέιν Αρλάουκας βρέθηκαν στη Βαρκελώνη, τις ίδιες μέρες που στην ισπανική πόλη βρισκόταν και ο Παναθηναϊκός.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το εξ αναβολής ματς της Μακάμπι από την έκτη αγωνιστική κόντρα την Ρεάλ Μαδρίτης αναπρογραμματίστηκε για τις 28 του Νοεμβρίου στο Βελιγράδι και το Aleksandar Nicolic Hall που είναι το προσωρινό «σπίτι» της Μακάμπι. 

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!