Αυτά θα ήταν τα ζευγάρια των πλέι οφ αν τελείωνε τώρα η Ευρωλίγκα - Τι θα γινόταν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό

Ουόκαπ, Σλούκας

Αυτά θα ήταν τα ζευγάρια των πλέι οφ αν τελείωνε τώρα η Ευρωλίγκα - Τι θα γινόταν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:38 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 10.02.2024

Η Euroleague της σεζόν 2023 - 2024 είναι ο απόλυτος πόλεμος, με μια νίκη να σε στέλνει στον παράδεισο και μια ήττα στην κόλαση. Τι θα γινόταν όμως εάν τώρα τελείωνε η κανονική διάρκεια;

Η φετινή Euroleague αποτελεί ένα μεγάλο θρίλερ, καθώς, παρότι είμαστε ακόμη στην 26η αγωνιστική, τα πάντα είναι ανοιχτά για τις θέσεις σε playoffs και play in.

Είναι χαρακτηριστικό πως, πέραν της Ρεάλ που έχει ξεφύγει με 22-4 και ίσως την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί στο 18-8, οι υπόλοιπες θέσεις απέχουν ελάχιστες νίκες η μια από την άλλη.

Παναθηναϊκός, Μονακό και Βίρτους που μοιράζονται την τρίτη θέση, είναι μια νίκη πάνω από Ολυμπιακό και Φενέρ που ακολουθούν και μόλις 2 από την 8η Μπασκόνια. Αυτό σημαίνει πως στις επόμενες 8 αγωνιστικές, περιμένουμε τον απόλυτο πόλεμο, με κάθε ματς να έχει χαρακτήρα τελικού.

Φανταστείτε όμως να μην αλλάξει τίποτα μέχρι το τέλος; Τότε η αλήθεια είναι πως στα playoffs θα είχαμε ΜΑΤΣΑΡΕΣ!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα περίμεναν τους νικητές των play in, εκεί όπου η Φενέρ θα αντιμετώπιζε τη Μακάμπι και η Μπασκόνια τη Βαλένθια.

Στο 3-6, θα είχαμε για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια ελληνικό εμφύλιο σε σειρά playoffs! Ο τρίτος Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε τον 6ο Ολυμπιακό, όπως έγινε το μακρινό 1997. Τότε, σε σειρά που κρινόταν στις 2 νίκες, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 20 (49-69 στο ΟΑΚΑ και 65-57 στο ΣΕΦ) παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, ενώ είχαν κυριαρχίσει και στις εγχώριες διοργανώσεις, φτάνοντας στο τριπλ κράουν.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το ζευγάρι του 4-5η Μονακό θα αντιμετώπιζε με πλεονέκτημα έδρας τη Βίρτους, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, καθώς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, με το σύνολο της Μπολόνια να έχει τον πρώτο λόγο στην ισοβαθμία.

Αυτά όμως είναι απλά ένα υποθετικό σενάριο. Στην... κανονική ζωή, μετά τις διακοπές για Κύπελλα και Εθνικές ομάδες, η Euroleague επιστρέφει στη δράση με πολλά παιχνίδια - τελικούς!

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε στο Sportal, τον επίσημο συνεργάτη της Euroleague, για όλα τα νέα γύρω από την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης.