Πρόστιμο 1500 ευρώ στον Μπάλντγουιν από την Euroleague

Ουέιντ Μπάλντγουιν

i

Euroleague

Πρόστιμο 1500 ευρώ στον Μπάλντγουιν από την Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 20:53 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 28.04.2023

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1500 ευρώ από τον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague επειδή κατά την αποβολή του στο game 2 της Μακάμπι με τη Μονακό, έκανε χειρονομία προς τους διαιτητές υπονοώντας ότι αυτοί είχαν χρηματιστεί.

Αυστηρή ήταν η Euroleague με τον Ουέντ Μπάλντγουιν τον οποίο τιμώρησε με πρόστιμο 1500 ευρώ για ασέβεια προς τους διαιτητές στο game 2 της Μακάμπι με τη Μονακό, για τα playoffs.

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έφαγε «καμπάνα» με πρόστιμο 1500 ευρώ, επειδή κατά την αποβολή του έδειξε ασέβεια προς τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Η Μονακό είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς από τη Μακάμπι, όμως ισοφάρισε σε έναν αγώνα που ο Μπάλντγουιν αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή.

Ο Αμερικάνος γκαρντ της «ομάδας του λαού», ήταν έξαλλος με τις αποφάσεις των διαιτητών και κατά την αποχώρησή του απευθύνθηκε στον ρέφερι Μπόρις Ρίζικ, κάνοντάς του νόημα ότι είχε χρηματιστεί από τους Μονεγάσκους.

Ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague δεν άφησε ατιμώρητο τον παίκτη. Αντίθετα του επέβαλλε πρόστιμο 1500 ευρώ, προκειμένου στο μέλλον να το σκεφτεί καλύτερα πριν σκεφτεί να πράξει κάτι ανάλογο!

Οι δύο ομάδες κοντράρονται ξανά την Τρίτη 2 Μαΐου. Η Μακάμπι έκανε break στο game 1 της σειράς και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας που πήρε στο Μονακό.

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί το πρόστιμο στον Μπάλντγουιν, ο ίδιος υπερασπίστηκε τον Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν, επειδή τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής για τα επεισόδια στον αγώνα της ομάδας του με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Η Euroleague τιμώρησε ακόμα τους Λεσόρ με μια αγωνιστική, Ντεκ με δύο και τον Γιαμπουσέλε με πέντε αγωνιστικές για τη συμπεριφορά τους στα επεισόδια.