Η... κόντρα της Βαλένθια και η EuroLeague που προανήγγειλε το Money Ball του Ολυμπιακού (vid)

Η... κόντρα της Βαλένθια και η EuroLeague που προανήγγειλε το Money Ball του Ολυμπιακού (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:31 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 23.09.2023

Με ένα νεοσύστατο παιχνίδι, το Money Ball, που γίνεται viral στο διαδίκτυο, δύο παίκτες της Βαλένθια, ο Βίκτορ Κλαβερ και ο Κρις Τζόουνς έλυσαν τις... διαφορές τους, ενώ η EuroLeague ενημέρωσε πως το επόμενο ζευγάρι θα έρθει από τον Πειραιά και θα αφορά δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Δύο παίκτες σουτάρουν από την κορυφή της ρακέτας στο ύψος του τριπόντου και πίσω τους υπάρχει ένα τραπέζι με τέσσερις κόνους παρατεταγμένους και ένα μπουκάλι νερό στο κέντρo αυτών. Όταν ένας παίκτης ευστοχεί, τότε τοποθετεί το μπουκάλι προς το μέρος του. Το ίδιο και ο ανταγωνιστής του. 

Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι που ειδικά στις ΗΠΑ παίζεται παντού. Σε κάθε ανοιχτό (και κλειστό) γήπεδο και κυρίως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Πολλοί μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, νυν και παλαίμαχοι, έχουν προκληθεί από youtubers στην κόντρα που είναι γνωστή ως Moneyball -κυρίως γιατί 9 στις 10 περιπτώσεις αφορά στοίχημα με χρηματικό έπαθλο. 

Αυτό το ανταγωνιστικό παιχνίδι που έχει σασπένς και πολύ πλάκα επιλέχθηκε από την EuroLeague ώστε δύο παίκτες κάθε ομάδας να βάζουν... στοίχημα και το ξεκίνημα της διαδικασίας συνέβη στη Βαλένθια. Εκεί, ο Βίκτορ Κλαβέρ και ο Κρις Τζόουνς έκαναν το ντεμπούτο τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο Αμερικανός γκαρντ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό στην πρώτη κόντρα. 

Στη ρεβάνς υπήρξε μεγάλη μάχη και ο Κλαβέρ κατάφερε να ισοφαρίσει με κόπο, αλλά με τρόπο εντυπωσιακό. Μόνο που ο Κρις Τζόουνς στο ματς που έκρινε τον νικητή επικράτησε ξανά, έκανε το 2-1 και άρχισε τα πειράγματα στον συμπαίκτη του. 

Βγήκαν οι... κόμπρες στην Κύπρο - Ο Ολυμπιακός έκανε έκπληξη στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έγινε 30 ετών (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:37 - 23.09.2023

Βγήκαν οι... κόμπρες στην Κύπρο - Ο Ολυμπιακός έκανε έκπληξη στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έγινε 30 ετών (vid)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έσβησε τα κεράκια για τα τριακοστά του γενέθλια στην Κύπρο και ο Ολυμπιακός του έκανε έκπληξη με μία τούρτα που απεικόνιζε τον διεθνή γκαρντ να κάνει τον πανηγυρισμό της «κόμπρας», τον οποίο έχει εμπνευστεί ο ίδιος και έχει καθιερώσει.

Το θέμα είναι πως στη σχετική ανάρτηση της Euroleague στα κοινωνικά δίκτυα πέραν από τους πρωταγωνιστές της ημέρας, προαναγγέλθηκε πως το επόμενο ντουέτο θα είναι αυτό του Ολυμπιακού. Οπότε σύντομα το Moneyball θα μεταφερθεί στο ΣΕΦ και το αποτέλεσμα αυτής της μονομαχίας αναμένεται με ιδιαίτερο «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον.