Η ανακοίνωση της EuroLeague για την επίμαχη φάση με τον Κίναν Έβανς στο ματς της Ζαλγκίρις με τον Ερυθρό Αστέρα
i

© 2024 EuroLeague Basketball

Η ανακοίνωση της EuroLeague για την επίμαχη φάση με τον Κίναν Έβανς στο ματς της Ζαλγκίρις με τον Ερυθρό Αστέρα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:57 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 11.02.2024

Μετά την σύγχυση που δημιούργησε, κυρίως στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, η φάση στα 21'' πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις Κάουνας, η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση που περιγράφει το συμβάν και παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή απόφαση των διαιτητών.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν εκφράστηκε για να μην φάει πρόστιμο, αλλά με τον... τρόπο του έδειξε την διαφωνία του με την απόφαση των διαιτητών. Το χειρότερο πάντως, ήταν πως οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα στις κερκίδες της Stark Arena άρχισαν να πετάνε αντικείμενα λίγο πριν και αμέσως μετά την ήττα της ομάδας του με την Ζαλγκίρις

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων, βρέθηκε η φάση της τελευταίας επίθεσης των Λιθουανών, όταν ο Κίναν Έβανς πήρε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και αρκετοί πίστεψαν πως πάτησε τη μεσαία γραμμή. Εκεί... εκτραχύνθηκαν τα πράγματα (με τους οπαδούς) και τελικά η EuroLeague ήρθε για να βάλει τα πράγματα στη θέση του. 

Ανέλυσε τη φάση και τελικά ανακοίνωσε πως «μετά από τις εικασίες σχετικά με την φάση στα 21,1'' πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου του αγώνα της 26ης αγωνιστικής μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Ζαλγκίρις Κάουνας, που διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου 2024», τα ευρήματα είναι τα εξής

«Ο Ντοβίντας Γκιεντράιτις με το ρολόι στο 21,1'' κάνει την επαναφορά και πασάρει την μπάλα στον Κίναν Έβανς, ο οποίος την υποδέχεται και ακολούθως τη δίνει στον Τόμας Ντίμσα. Εκείνος κερδίσει φάουλ και στην διακοπή, οι διαιτητές αποφασίζουν ότι ο Έβανς δεν πάτησε την γραμμή του κέντρου, άρα δεν υπάρχει παράβαση»

Τα 10 σημεία που μας έμειναν από την 26η αγωνιστική της Euroleague!
EUROLEAGUE

11:51 - 11.02.2024

Τα 10 σημεία που μας έμειναν από την 26η αγωνιστική της Euroleague!

Από το triple double και το ρεκόρ στις ασίστ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, μέχρι το τρομερό νικητήριο τρίποντο του Σιλβέν Φρανσίσκο στο Βελιγράδι, μεσολαβούν άλλες 8 χαρακτηριστικές παρουσίες και στιγμές, που έκαναν την τελευταία αγωνιστικής της EuroLeague πριν την 20ήμερη διακοπή, εξόχως ενδιαφέρουσα.

Επιπλέον, «το αρμόδιο τμήμα διαιτησίας και ελέγχου των αγώνων (Euroleague Basketball Officiating Department) ήλεγξε την επίμαχη φάση σε replay από πολλαπλές κάμερες που σε κάθε αγώνα είναι διαθέσιμες και δεν υπήρξε κανένα οπτικό στοιχείο που να δείχνει πως ο Έβανς πάτησε τη γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαιτητές του αγώνα πήραν την σωστή απόφαση», κατέληξε η επίσημη ανακοίνωση.