Πόσοι πόντοι είχαν μπει στο Φορτιτούντο - Παναθηναϊκός το 2004, ματς που είχε το ρεκόρ πριν το Ρεάλ - Εφές

Πόσοι πόντοι είχαν μπει στο Φορτιτούντο - Παναθηναϊκός το 2004, ματς που είχε το ρεκόρ πριν το Ρεάλ - Εφές

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 06.01.2024

Πριν δημιουργηθούν τα εντυπωσιακά ρεκόρ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αναντολού Εφές, στο ματς των 156 πόντων και των τεσσάρων παρατάσεων, ο Παναθηναϊκός του 2004 σε... συνεργασία με την Φορτιτούντο Μπολόνια είχαν την υψηλότερη παραγωγή πόντων σε έναν αγώνα της EuroLeague.

Σε ένα ματς με ιστορικές προεκτάσεις και διαστάσεις, λόγω της εξέλιξής του και του γεγονότος ότι χρειάστηκαν τέσσερα έξτρα πεντάλεπτα για να αναδειχθεί νικητής, η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εφές Πίλσεν έχει γραφτεί ήδη στα βιβλία των ρεκόρ της EuroLeague

Στη νίκη της Βασίλισσας και ανενόχλητης πρωτοπόρου μέχρι στιγμής στην κατάταξη, με το... βγαλμένο από το ΝΒΑ τελικό αποτέλεσμα 130-126, σημειώθηκε ως το παιχνίδι των μεγάλων ρεκόρ και το ματς με τους περισσότερους πόντους συνολικά στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Κάθε φορά όμως, που καταγράφεται ένα μεγάλο ρεκόρ, αξίζει να σημειωθεί και να υπενθυμιστεί ποια ήταν η κορυφαία επίδοση πριν τη... νεοφερμένη. Και την προηγούμενη φορά που είχε γίνει η top επίδοση σε σκοράρισμα (συνολικά και από τις δύο ομάδες) το ημερολόγιο έδειχνε «14 Ιανουαρίου 2004». 

Τότε που ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δεχθεί 114 πόντους από την Φορτιτούντο Μπολόνια, αλλά έβαλε 118 και πήρε σπουδαία νίκη στην Ιταλία. Για να κατακτηθεί αυτή χρειάστηκαν οι «πράσινοι» δύο παρατάσεις. Είχαν σημειωθεί λοιπόν, συνολικά 232 πόντοι, άρα 24 λιγότεροι από το Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές

Σε εκείνο το προ εικοσαετίας παιχνίδι, που η κανονική του διάρκεια είχε ολοκληρωθεί με 85-85 και η πρώτη παράταση με 100-100, για τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάκα Λάκοβιτς με 29 πόντους, ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας είχε βάλει 20. O Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν είχε αγωνιστεί, καθώς ήταν τραυματίας και ο Γιώργος Καλαϊτζής λόγω ασθενείας, ενώ ο Μάικ Μπατίστ είχε βάλει 13 πόντους και πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Δημήτρη Παπανικολάου και του Ντάριλ Μίντλετον σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.