Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μιλάνο και θέλει να ξεκινήσει το 2024 όπως... πρέπει!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μιλάνο και θέλει να ξεκινήσει το 2024 όπως... πρέπει!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:56 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 02.01.2024

Ο Ολυμπιακός συναντά στο ΣΕΦ την Μιλάνο (2/1, 21:15, Novasports), την... αποδεκατισμένη ομάδα του κόουτς Ετόρε Μεσίνα και μιας και μπήκε το 2024 και ξεκινά ο δεύτερος γύρος της EuroLeague (18η αγωνιστική), ο κόουτς Μπαρτζώκας ενεργοποιεί και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ και πιθανότατα επιστρέφει ο Τόμας Ουόκαπ. Οι Ιταλοί θα αγωνιστούν χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες τους, τον Νίκολα Μίροτιτς και τον Σέιβον Σιλντς, αλλά με τον Σαμπάρ Νέιπιερ ενεργό.

Αν ο Πλάτωνας (427-347 π. Χ.) έχει δίκιο και «η αρχή είναι το ήµισυ του παντός», τότε μια τέτοια θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου του 2024 στο ΣΕΦ. Στο πρώτο ματς του έτους που μόλις ξεκίνησε τον φέρνει αντιμέτωπο με την Μιλάνο (2/1, 21:15, Novasports), για την 18η αγωνιστική της EuroLeague, που είναι και η πρώτη του δεύτερους γύρου. 

Το γεγονός ότι τώρα ξεκινάει η β' φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σημαίνει ότι ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας πλέον έχει στη διάθεσή του και στην Ευρώπη, τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ, αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν από την Ζαλγκίρις Κάουνας και από τη στιγμή που είχε αγωνιστεί με τους Λιθουανούς, μέχρι στιγμής δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τώρα έχει και μάλιστα θα αντιμετωπίσει μία πρώην ομάδα του! Και ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι πλήρης, καθώς ο Τόμας Ουόκαπ πιθανότατα -όπως εξήγησε και  Μπαρτζώκας- θα αγωνιστεί. Λογικά απουσίες δεν θα υπάρξουν, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους γηπεδούχους. 

Ο Νίκολα Μίροτιτς παραμένει εκτός δράσης με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ενώ τραυματίας είναι και ο Σέιβον Σιλντς. Μάλιστα, πρόκειται για τους δύο πιο επιδραστικούς παίκτες του συνόλου που διαχειρίζεται ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα και οι απουσίες τους είναι κομβικής σημασίας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν το παν για να τις εκμεταλλευτούν και να πάρουν την δέκατη νίκη τους στην διοργάνωση, ενώ η Μιλάνο έχει δύο λιγότερες και ψάχνει να βρει τον τρόπο να γίνει πιο απειλητική. Αυτή τη φορά βέβαια, θα έχει μαζί της και τον Σαμπάζ Νέιπιερ, για τον οποίο ισχύει ότι και με τον Μήτρου-Λονγκ. Αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και τώρα οι κανονισμοί τον εντάσσουν στο πρόγραμμα της Μιλάνο, με την οποία βέβαια, αγωνίστηκε και πέρσι. 

Στο ματς του πρώτου γύρου (3η αγωνιστική) ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην Ιταλία με 65-53. Τότε που ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν διαθέσιμος και είχε βάλει 20 πόντους, την ίδια ώρα που μόνο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα: 15 πόντοι, 4 ριμπάουντ. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μιλάνο και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!