O Παναθηναϊκός AKTOR ήταν πιο εύστοχος από την Εφές σε όλες τις κατηγορίες - Ο λόγος που έχασε

O Παναθηναϊκός AKTOR ήταν πιο εύστοχος από την Εφές σε όλες τις κατηγορίες - Ο λόγος που έχασε

Γιώργος Γαβριλάκης 21:50 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 05.12.2023

Σε βολές, δίποντα και τρίποντα ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας από την Αναντολού Εφές. Ειδικά στα μακρινά σουτ οι «πράσινοι» ήταν... απείρως ανώτεροι (40%) την ώρα που οι Τούρκοι είχαν 5/29 τρίποντα. Τα χαμένα ριμπάουντ κυρίως, αλλά και τα λάθη, ήταν αυτά που... πλήγωσαν τους «πράσινους».

Υπάρχουν μέρες που τα μαθηματικά λένε μόνο αλήθειες και άλλες που αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να πει κανείς ψέματα. Στο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αναντολού Εφές, τα παιχνιδίσματα της στατιστικής θολώνουν την εικόνα, που... ξεθολώνει αν κάποιος ρίξει μία δεύτερη και μία τρίτη ματιά. 

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης με 71-68, παρά το γεγονός ότι σούταραν με 40% από το τρίποντο (8/20), την ίδια ώρα που η Αναντολού Εφές είχε 5/29, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας στο 17,2%. Στις άλλες δύο στατιστικές κατηγορίες των σουτ, δηλαδή στα δίποντα και στις βολές, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν πιο εύστοχοι από τους αντιπάλους τους. Είχαν 53,1% στα δίποντα και συνολικά 17 εύστοχα σε 32 προσπάθειες, ενώ στις βολές είχαν μόλις μία χαμένη: 10/11, δηλαδή 90% ευστοχία και οι Τούρκοι είχαν 21/42 (50%) και 14/16 (87,5%), αντίστοιχα.

Θεωρητικά με αυτή την απόκλιση (ειδικά στα μακρινά σουτ) ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε αισθανθεί άνετα στην Πόλη, αλλά τελικά ένοιωσε «δυσφορία» και αυτό προέκυψε, κυρίως από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, Οι γηπεδούχοι πήραν 19 επιθετικά και τα 7 εξ αυτών τα μάζεψε ο Ταϊρίκ Τζόουνς, ο οποίος είχε συνολικά 13 «σκουπίδια» στη  στατιστική του, αλλά και 21 πόντους. Συνολικά η ομάδα του πήρε 40 ριμπάουντ. 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός σύλλεξε 32 και μόλις 6 φορές ανανέωσε την επίθεσή της αρπάζοντας επιθετικά ριμπάουντ, ενώ και τα λάθη ήταν επιβαρυντικός τομέας για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Στο σύνολο οι παίκτες του είχαν 16, ενώ ο Εφές περιόρισε τα σφάλματά της σε μονοψήφιο αριθμό (9). 

🔴Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης