Μπετσίροβιτς: «Τέλος οι μεταγραφές για φέτος, ο Σλούκας ήταν... ατομική βόμβα»

Μπετσίροβιτς: «Τέλος οι μεταγραφές για φέτος, ο Σλούκας ήταν... ατομική βόμβα»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 03.12.2023

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σάνι Μπετσίροβιτς, μίλησε στην Mozzart Sport και θυμήθηκε τι έγινε το καλοκαίρι, ξεκαθάρισε πως «το ρόστερ θα μείνει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν» και περιμένει πολύ σύντομα η ομάδα να αποδίδει ακριβώς όπως ο κόουτς Εργκίν Αταμάν θέλει και απαιτεί.

Για να μπει στη νέα του εποχή ο Παναθηναϊκός και να ενισχυθεί σε τεράστιο βαθμό, σε σχέση ειδικά με την περασμένη περίοδο, κάποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη κάποιοι όμως, σχεδίασαν αγωνιστικά τη νέα μέρα. Και πριν έρθει στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με τους «πράσινους» ο Εργκίν Αταμάν, ο Σάνι Μπετσίροβιτς είχε ξεκινήσει να εντάσσει τις σκέψεις και τις ιδέες του στα δεδομένα που του είχε θέσει ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 

Ο Σλοβένος, ο οποίος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά από το... μετερίζι του τεχνικού διευθυντή, είχε ένα μεγάλο όραμα να διαχειριστεί, που δημιουργούσε πίεση, αλλά και πίστη. Πλέον, θεωρεί πως σύντομα η ομάδα θα αρχίζει να μαζεύει τους... καρπούς της προσπάθειας της. Μίλησε στο σέρβικο Μέσο Mozzart Sports, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Παρτίζαν. Ρωτήθηκε για τα πάντα και απάντησε χωρίς δισταγμούς... 

«Όταν ο μέσος φίλαθλος έμαθε για τις μεταγραφές που κάναμε, θα πίστευε πως σε κάθε ματς θα νικάγαμε με 20 πόντους διαφορά. Εμείς στον σύλλογο όμως, ξέραμε από την αρχή το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά ματς και τις τεράστιες απαιτήσεις της EuroLeague», είπε για να εξηγήσει κατ' αρχάς τη... μεγάλη εικόνα. 

Η σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό, θυμήθηκε ο Σάνι Μπετσίροβιτς, «ήταν με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου χάσαμε στην έδρα μας. Δεν λειτούργησε υπέρ μας ότι γεγονός ότι παίξαμε πρώτο ματς με τον μεγάλο μας αντίπαλο», ενώ παραδέχθηκε πως «η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη, γιατί η πίεση ήταν τεράστια. Πολλοί παίκτες παίζουν για πρώτη φορά σε ένα τεράστιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός και ίσως χρειάζονταν χρόνο προσαρμογής». Τώρα όμως, μερικούς μήνες αργότερα «είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε αρχίσει να σταθεροποιούμαστε και περιμένω να δω την πραγματική εικόνα σε ένα μήνα από τώρα. Γιατί με τον ερχομό του Κέντρικ Ναν ολοκληρώθηκε το ρόστερ και η ομάδα θα παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν». 

Με τον Αταμάν και την πορεία του μέχρι να συμφωνήσει με την ομάδα «τα πράγματα ήταν απλά και γρήγορα τα πράγματα», είπε ο Μπετσίροβιτς και ακολούθως εξήγησε τον λόγο: «Ο πρόεδρος Γιαννακόπουλος και εγώ τον συναντήσαμε στο Βελιγράδι. Αμέσως μετά από εκείνη τη συνάντηση, συμφωνήσαμε ότι ήταν ο άνθρωπος για το νέο έργο. Χρειαζόμασταν κάποιον που είχε ήδη κερδίσει τρόπαια και που έχει κύρος για τους παίκτες. Δεν είναι μυστικό ότι ο Πάμπλο Λάσο ήταν επίσης μια επιλογή, γιατί φυσικά έχει και αυτός ανάλογο στάτους. Τελικά η απόφαση έπεσε στον Εργκίν».

Γενικά πάντως, παραδέχθηκε πως «το καλοκαίρι ήταν κουραστικό και αγχωτικό, γιατί αρχικά πίστευα ότι αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα η ομάδα που όλοι θα ήθελαν να παίξουν. Ότι θα συμφωνούσαν και με λιγότερα χρήματα, αρκεί να βρίσκονταν στο ιστορικό σωματείο. Όσο κι αν εμείς οι λάτρεις του μπάσκετ βλέπουμε τον Παναθηναϊκό όπως όταν ήμασταν παίκτες, την τελευταία πενταετία τα αποτελέσματα δεν ήταν ίδια με πριν και οι νεότερες γενιές βλέπουν μόνο άσχημα αποτελέσματα και κακή κατάσταση. Όλη η διαδικασία για να φέρουμε τους παίκτες πήρε περισσότερο χρόνο γιατί είχαμε κάποιες αρχικές συμφωνίες που απέτυχαν και κάποια ονόματα που τελικά δεν ήρθαν...». 

Ο Γιαμ Μάνταρ της Φενέρμπαχτσε έχει απώλεια όρασης - Αμφίβολος για την «διαβολοβδομάδα» (vids)
EUROLEAGUE

13:33 - 03.12.2023

Ο Γιαμ Μάνταρ της Φενέρμπαχτσε έχει απώλεια όρασης - Αμφίβολος για την «διαβολοβδομάδα» (vids)

Μετά την... τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην EuroLeague, η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε στο τούρκικο πρωτάθλημα από την Μπεσίκτας, στον αγώνα που χτύπησε ο Γιαμ Μάνταρ από ρίψη αντικειμένου στο παρκέ του Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης.

Ώσπου, «αργότερα, η κατάσταση άλλαξε και φέραμε σπουδαία ονόματα όπως ο Ματίας Λεσόρ, ο Ντίνος Μήτογλου και οι λοιποί. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια καλή ομάδα. Αυτό που πολύ σημαντικό επίσης, είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν υπογράψει μακροχρόνια συμβόλαια. Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να είναι λίγο πιο εύκολο από το περασμένο». 

Η δυσκολία όμως, έφερε και μεγάλες στιγμές όπως «την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα που αποτέλεσε μία... βόμβα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σάνι Μπετσίροβιτς. «Η υπόθεσή του», αφηγήθηκε, «ξεκίνησε να δουλεύεται νωρίτερα, αλλά κανείς δεν το πίστευε μέχρι το τέλος, μέχρι που έγινε μια συνάντηση όπου όλοι καταλάβαμε ότι ήταν το τέλειο χαρτί για εμάς. Ο Κώστας ταιριάζει ιδανικά στο στυλ που παίζει ο Εργκίν Αταμάν. Εξάλλου είναι η προσωπικότητα που χρειαζόμαστε και ως άνθρωπος και ως παίκτης. Όλα ταίριαξαν απίστευτα. Τα τελευταία μικροπράγματα τα φρόντισε ο κύριος Γιαννακόπουλος. Αποδείχθηκε μεγάλος κύριος γιατί άφησε τον Κώστα να περάσει χωρίς πολλή σκέψη. Μετά από αυτό, υπήρχαν κάποια άλλα ονόματα για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ πάντως. Υποτίθεται ότι θα υπήρχε και κάτι άλλο, αλλά τελικά δεν συνέβη. Πιστεύω ότι κάτι από αυτά που δεν ολοκληρώθηκαν φέτος, θα πραγματοποιηθούν την επόμενη σεζόν».