Ο Γιαμ Μάνταρ της Φενέρμπαχτσε έχει απώλεια όρασης - Αμφίβολος για την «διαβολοβδομάδα» (vids)

Ο Γιαμ Μάνταρ της Φενέρμπαχτσε έχει απώλεια όρασης - Αμφίβολος για την «διαβολοβδομάδα» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:33 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 03.12.2023

Μετά την... τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην EuroLeague, η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε στο τούρκικο πρωτάθλημα από την Μπεσίκτας, στον αγώνα που χτύπησε ο Γιαμ Μάνταρ από ρίψη αντικειμένου στο παρκέ του Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης.

O Γιάμ Μάνταρ δεν έχασε μεταφορικά το... φως του. Το έχασε κυριολεκτικά, καθώς χτύπησε στο κεφάλι από αντικείμενο που είχε τροχιά από την κερκίδα των φανατικών οπαδών της Μπεσίκτας προς τον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα προς το σημείο που βρίσκονταν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε. Και ναι μεν έπεσε στο παρκέ χωρίς να έχει καταλάβει ακριβώς τι κακό τον έχει βρει, αλλά όταν συνήλθε κάπως επέστρεψε ενεργός στην αναμέτρηση. Μόνο που όταν έφευγε από το γήπεδο συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πάει καλά με την όρασή του. Πως έχει μερική απώλεια αυτής. 

Μάλιστα, αποχώρησε εκτός από ζαλισμένος και ηττημένος, αφού η ομάδα του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη. Το μεγάλο της πρόβλημα όμως, δεν ήταν το αποτυχημένο αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά την σπουδαία επιτυχία τους στην EuroLeague κόντρα στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (που ήρθε ω του θαύματος από καλάθι του Μάνταρ), αλλά όλα όσα έζησαν στο Sinan Erdem, τα οποία ανέπτυξαν με αναλυτική ανακοίνωση, με την οποία ζητούν εξηγήσει και καταμερισμό ευθυνών. 

«Ως γνωστών, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έπαιξε η ομάδα μας, Φενέρμπαχτσε, στο Sinan Erdem Sports Hall το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ένα από τα πολλά αντικείμενα που πετάχτηκαν από την κερκίδα των γηπεδούχων χτύπησε στο κεφάλι τον αθλητή μας Γιαμ Μάνταρ», περιέγραψε ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης στο ξεκίνημα της επίσημης ανάρτησης για να ενημερώσει για την κατάσταση του Ισραηλινού γκαρντ, αλλά να σημειώσει επίσημα τα παράπονά της από τους φιλάθλους Μπεσίκτας

«Ο παίκτης μας, που έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια για να τον περιποιηθούν οι νοσηλευτές», συνέχισε η ανακοίνωση, «στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μετά από παρέμβαση του ιατρικού μας τιμ και την έντονη επιθυμία του ίδιο να παραμείνει στον αγώνα, επανεμφανίστηκε», μόνο που μετά το ματς «ο αθλητής μάς παραπονέθηκε για μερική απώλεια όρασης. Η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει μετά από περαιτέρω εξετάσεις»

Ακολούθησαν οι ευχές για «ταχεία ανάρρωση», αλλά κυρίως μερικά σχόλια μετά παραπόνων για την εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. «Πέρα από τις βρισιές σε κάθε στιγμή της αναμέτρησης, στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν αμέτρητα αντικείμενα που πετάχτηκαν από την κερκίδα των γηπεδούχων, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον που απειλούσε την σωματική ακεραιότητα όλων όσων βρίσκονταν στο γήπεδο», αναφέρει η Φενέρμπαχτσε και καταλήγει με τα εξής:

«Καταδικάζουμε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το περιβάλλον και τους υπεύθυνους που συνέχισαν τον αγώνα παρόλο που έφτασε σε σημείο να τραυματιστεί ένας αθλητής μας. Από όλα τα άτομα και τους φορείς, ιδιαίτερα την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που η κύρια και πρωταρχική ευθύνη της είναι να διασφαλίσει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα γήπεδα και προβλέπει πως εάν συμβούν, θα τερματιστούν αμέσως». 

Άρα, πλέον ο σύλλογος αναμένει «τον προσδιορισμός του ατόμου ή των ατόμων που προκάλεσε-σαν τα επεισόδια και την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων. Αναμένουμε να ληφθούν και να εφαρμοστούν τα πιο αυστηρά μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια επαίσχυντα γεγονότα».

Το παρασκήνιο της αγκαλιάς Τζέιμς - Μπαρτζώκα!
EUROLEAGUE

12:16 - 03.12.2023

Το παρασκήνιο της αγκαλιάς Τζέιμς - Μπαρτζώκα!

Ο Κώστας Σωτηρίου ανασύρει μια σκηνή από το παρελθόν με πρωταγωνιστές τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα και τον σουπερστάρ της Μονακό Μάικ Τζέιμς σε ένα «Mall» της Βιτόριας και κάνει «ταξίδι» στο μέλλον με μια πρόβλεψη…

Κι όλα αυτά, μερικές ώρες πριν ξεκινήσει μία ακόμα «διαβολοβδομάδα» στην EuroLeague, στο πλαίσιο της οποίας η Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στη Βιτόρια για το ματς με την Μπασκόνια (12η αγωνιστική) και στις 8 Δεκεμβρίου θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν ο Μάνταρ είναι αμφίβολος και για τις δύο αναμετρήσεις.