Η Euroleague μας έβαλε μέσα στους διαλόγους των διαιτητών: «Ο Ταβάρες έχει δύο φάουλ και ο Ναν τρία; Είσαι σίγουρος;» (vid)

Η Euroleague μας έβαλε μέσα στους διαλόγους των διαιτητών: «Ο Ταβάρες έχει δύο φάουλ και ο Ναν τρία; Είσαι σίγουρος;» (vid)

Sportal newsroom 17:42 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 29.05.2024

Η φορητή κάμερα των διαιτητών της Euroleague και οι αντιδράσεις τους την ώρα του τελικού Ρεάλ-Παναθηναϊκού AKTOR

Η Euroleague προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς το προϊόν της προσφέροντας παράλληλα και πολλά πράγματα στο κομμάτι της καινοτομίας του μπάσκετ.

Στον τελικό του Final Four του Βερολίνου, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση τοποθέτησε φορητές κάμερες πάνω στους διαιτητές Ίλια Μπελόσεβιτς και Φερνάντο Ρότσα, θέλοντας να αναδείξει την αναμέτρηση μέσα από μια άλλη οπτική.

Μέσα από την κάμερα λοιπόν, αντιλαμβάνετε κανείς με πιο τρόπο προσεγγίζουν οι διαιτητές το παιχνίδι, αλλά και πως συνεννοούνται, όσον αφορά τα σφυρίγματα και τις παραβάσεις, κάτι που δεν μπορεί να δει κανείς με ευκολία από τον τηλεοπτικό δέκτη του.

Ακόμη, το βίντεο παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις συζητήσεις μεταξύ διαιτητών και παικτών, όταν οι καλαθοσφαιριστές ζητούν εξηγήσεις για κάποιες υποδείξεις των τριών ρέφερι. Άλλοτε συμφωνούν, άλλοτε διαφωνούν, αλλά η κάμερα εκείνη τη στιιγμή αποτυπώνει την αντίδραση τους σε πραγματικό χρόνο.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια καινοτομία της Euroleague που βάζει ακόμη πιο βαθιά στο παιχνίδι τον θεατή, που παρακολουθεί την αναμέτρηση, είτε διαζώσης, είτε από την τηλεόραση.

Δείτε το βίντεο: