Βάσκοι εναντίον Καταλανών και Ομπράντοβιτς εναντίον Λάσο: Οι κόντρες της δεύτερης μέρας της 8ης αγωνιστικής
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Βάσκοι εναντίον Καταλανών και Ομπράντοβιτς εναντίον Λάσο: Οι κόντρες της δεύτερης μέρας της 8ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:52 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 15.11.2023

Η Μπασκόνια φιλοξενεί στην πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων τους Καταλανούς από την Βαρκελώνη, ενώ ο κόουτς Πάμπλο Λάσο θα υποδεχθεί στο Μόναχο τον συνάδελφό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Παρτίζαν. Η όγδοη αγωνιστική ολοκληρώνεται χρονικά με την αναμέτρηση των δύο ουραγών: Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν.

Η Ισπανία είναι μία μεγάλη χώρα, όχι μόνο σε έκταση, αλλά και σε αρκετούς τομείς: Στη βιομηχανία, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και την τέχνη. Δεν αποτελεί πανίσχυρη και ακλόνητη οικονομία, όπως αυτή της Γερμανίας για παράδειγμα ή της Γαλλίας, αλλά ακολουθεί αυτή την πορεία και οι δράσεις της στο βάθος της ιστορίας έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ευρωπαϊκό χάρτη. 

Εντός της χώρας, υπάρχει ένα εξής παράδοξο για τα δεδομένα της Γηραιάς Ηπείρου. Στην επικράτεια εντάσσονται αρκετές εθνότητες με διαφορετικά χαρακτηριστικά (Γαλιθιάνοι, Ανδαλουσιάνοι, Κανάριοι) και δύο ακόμα που θεωρούν πως δεν έχουν θέση εντός των συνολικών συνόρων της Ισπανίας. Πως μπορούν να τα καταφέρουν και μόνοι τους ως ανεξάρτητα κράτη. Οι Βάσκοι και οι Καταλανοί ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μεταξύ τους μοιράζονται κοινές στιγμές, αντιπαραθέσεις, αλλά και συνεργασίες (όπως την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου 1936-1939). Το βράδυ της Τετάρτης (15/11, 21:30) πάντως, οι Βάσκοι της Μπασκόνια θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους, την Buesa Arena της Βιτόρια, τους Καταλανούς της Μπαρτσελόνα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague

Η επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο των γηπεδούχων έχει εμπνεύσει και έχουν κατακτηθεί δύο σερί νίκες. Και οι δύο κρίθηκαν στον... πόντο, αφού την έκτη αγωνιστική επικράτησαν εντός έδρας της Παρτίζαν με 85-84 και την επόμενη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού με 75-74. Τώρα, αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα που επίσης προέρχεται από δύο διαδοχικές επιτυχίες, μία κόντρα στον Παναθηναϊκό και άλλη μία με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα

Για την Μπασκόνια, ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν υποτονικά, πλέον έχει ανεβάσει ταχύτητα και επιπλέον, έχει αρχίσει να αναπτύσσει τις συνεργασίες του με τον Κόντι-Μίλερ ΜακΙντάιρ. Όχι ακόμα στο ίδιο επίπεδο παραγωγής με την περσινή του συνύπαρξη με τον Ντάριους Τόμπσον (νυν της Αναντολού Εφές), αλλά προς την ίδια... κατεύθυνση. 

Για την Μπαρτσελόνα, ο Τζαμπάρι Πάρκερ έχει ξεκινήσει παραγωγικά την ευρωπαϊκή του πορεία, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι (κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα) ο Αμερικανός μαζί με τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ είχαν 38 πόντους (συνολικά) με 12/16 προσπάθειες. 

Στο Μόναχο, η Μπάγερν που έχει δύο νίκες στα πρώτα επτά ματς της σεζόν, υποδέχεται την Παρτίζαν που έχει καταγράψει μία παραπάνω επιτυχία μέχρι στιγμής. Στο επίκεντρο του αγώνα εμφανίζονται οι δύο πολύπειροι τεχνικοί των δύο συλλόγων. Από την μία ο οικοδεσπότης Πάμπλο Λάσο και από την άλλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αγωνιστικά η Παρτίζαν είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (60,4%) και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, ο οποίος επέστρεψε δυναμικά από τον τραυματισμό του. Από την άλλη, η Μπάγερν ως σύνολο εκπροσωπεί το χειρότερο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (27,5%). Αν διατηρήσουν αυτά τα ποσοστά τους τότε οι γηπεδούχοι θα έχουν πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι την ίδια ώρα, προσπαθούν να καλύψουν το κενό που έχει προκύψει από τον τραυματισμό του Κέβιν Πάντερ -και δεν είναι εύκολο- ενώ προσπαθούν να προσαρμόσουν στην ομάδα τους και τον νεοαποκτηθέντα Μπρούνο Κομπόκλο

Από τον... πάτο του βαθμολογικού πίνακα ο ένας από τους δύο θα «ξεκολλήσει». Η Αλμπα Βερολίνου, όπως ακριβώς και η Βιλερμπάν, έχουν από μία νίκη στις πρώτες επτά αγωνιστικές της EuroLeague. Μία από τις δύο ομάδες όμως, μοιραία θα ξεφύγει από την τελευταία θέση. Παίζουν μεταξύ τους, με τους Γερμανούς γηπεδούχους και τους Γάλλους φιλοξενούμενους. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (15/11)

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν (Novasports Start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις (Novasports Prime)
21:30 / Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα (Novasports 4)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Παρτίζαν (Novasports 5)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις και ζητά την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague
EUROLEAGUE

10:02 - 15.11.2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις και ζητά την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Ήρθε η ώρα για το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού στην... διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ (15/11, 21:15, Novasports Prime) την Ζαλγκίρις Κάουνας για την όγδοη αγωνιστική και θέλουν τη διαδοχική νίκη. Μετά την επιτυχία του Βερολίνου και πριν το ματς παιχνίδι (17/11) με την Βίρτους Μπολόνια.

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (14/11)

Μονακό - Αναντολού Εφές: 82-89
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός: 74-79
Βίρτους Μπολόνια - Μιλάνο: 86-79
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης: 73-76
Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε: 87-56

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής (16-17/11) 

16/11, 21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 
16/11, 21:15 / Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας
16/11, 21:30 / Μιλάνο - Αναντολού Εφές
16/11, 21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Μιλάνο
17/11, 20:00 / Ζαλγκίρις - Μπάγερν
17/11, 21:00 / Βιλερμπάν - Μπασκόνια
17/11, 21:15 / Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια
17/11, 21:30 / Μπαρτσελόνα - Βαλένθια
17/11, 21:45 / Παρτίζαν - Άλμπα Βερολίνου

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!