Πρόβλημα με τον Σμάιλαγκιτς στην Παρτίζαν και με τον Κρις Τζόουνς στην Βαλένθια

Άλεν Σμάιλαγκιτς (αριστερά), Κρις Τζόουνς

i

2023 EuroLeague Basketball

Πρόβλημα με τον Σμάιλαγκιτς στην Παρτίζαν και με τον Κρις Τζόουνς στην Βαλένθια

Γιώργος Γαβριλάκης 11:04 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 06.11.2023

Στον αγώνα κόντρα στην Σπλιτ για τη Λίγκα της Αδριατική, η Παρτίζαν είδε τον Άλεν Σμάιλαγκιτς να εγκαταλείπει. Ο Σέρβος σέντερ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (9/11, 21:30) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague, ενώ ο Κρις Τζόουνς της Βαλένθια τραυματίστηκε στο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπανταλόνα και τέθηκε εκτός εν όψει του αγώνα με την Μιλάνο στην Ιταλία (9/11, 21:30)

Στην αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου, δύο ομάδες της EuroLeague είδαν παίκτες τους να εγκαταλείπουν λόγω τραυματισμού και αυτή η εξέλιξη τους θέτει εκτός δράσης για τους μεσοβδόμαδους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Παρτίζαν, στο νικηφόρο ματς με την Σπλιτ (76-53) για τη Λίγκα της Αδριατικής, είδε τον Άλεν Σμάιλαγκιτς να αποχωρεί με έντονους πόνους, αφού πρώτα είχε δεχτεί ένα χτύπημα ψηλά στα πλευρά. Αμέσως, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο της κροατικής πόλης και διαπιστώθηκε ότι έχει πρόβλημα στη θωρακικό τοίχος που προστατεύει τους πνεύμονές του. Αυτός ο τραυματισμός θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων και αγώνων για μία εβδομάδα, γεγονός που οδηγεί τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε εναλλακτικό πλάνο εν όψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της EuroLeague.

O Τρίσταν Βούκτσεβιτς, ο οποίος εσχάτως έχει αποκτήσει ρόλο στην ομάδα του Βελιγραδίου, αναμένεται να αναβαθμιστεί, ενώ το ίδιο πρόκειται να γίνει και με τον ρόλο του Φρανκ Καμίνσκι. Οι δυο τους θα καλύψουν το κενό του Σμάιλαγκιτς στη θέση του σέντερ, απέναντι στους Τούρκους που έχουν στη διάθεσή τους πολλά... κορμιά κοντά στο καλάθι: Γιώργος Παπαγιάννης, Τζόναθαν Μότλεϊ, Σερτάκ Σανλί, Νέιτ Σέστινα

Εν τω μεταξύ, εκτός δράσης για την Παρτίζαν παραμένει και ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει -αν όλα πάνε καλά με τον διπλό τραυματισμό του- στο τέλος του Νοέμβρη. 

Πρησμένος ο αστράγαλος του Κρις Τζόουνς

Στην Ισπανία, για το εγχώριο πρωτάθλημα, η Βαλένθια αντιμετώπισε τη Μπανταλόνα και έχασε με 80-76. Το πρόβλημα για τις «νυχτερίδες» είναι πως πέραν από το αρνητικό αποτέλεσμα, είχαν και μία σημαντική απώλεια. Ο Κρις Τζόουνς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε στον αστράγαλο και μονομιάς πρήστηκε σε ανησυχητικό βαθμό.  

Ο Ολυμπιακός ξεκούρασε τον Μιλουτίνοφ και επιστρέφει στη δράση εν όψει Μπασκόνια
EUROLEAGUE

10:06 - 06.11.2023

Ο Ολυμπιακός ξεκούρασε τον Μιλουτίνοφ και επιστρέφει στη δράση εν όψει Μπασκόνια

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε εκτός στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Basket League, αλλά οι ενοχλήσεις στο γόνατό του έχουν ήδη υποχωρήσει και ο Ολυμπιακός θα τον έχει στη διάθεσή του στο ματς του ΣΕΦ με την Μπασκόνια (Πέμπτη 9/11).

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ αποχώρησε μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, δεν επέστρεψε και ήδη θεωρείται δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί στο επερχόμενο εκτός έδρας ματς για την ευρωπαϊκή διοργάνωση κόντρα στην Μιλάνο. Ο Τζόουνς είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας στη EuroLeague (με 11,3 πόντους) και ο καλύτερος πασέρ (4,7 ασίστ).