Έγραψε ιστορία ο Γιουλ: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Final 4 της Euroleague

Σέρχιο Γιουλ

Έγραψε ιστορία ο Γιουλ: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Final 4 της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 17:15 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 20.05.2023

Ο Σέρχιο Γιουλ γράφει το όνομά του στα βιβλια της ιστορίας με χρυσά γράμματα, καθώς ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης κατέγραψε ακόμα μια σπουδαία επίδοση, καθώς πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Final 4 της Euroleague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε θέση για τον τελικό της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον αγώνα τίτλου στο Final 4 του Κάουνας. Η ομάδα του Τσους Ματέο έδειξε χαρακτήρα για ακόμα μια φορά και στο φινάλε κατάφερε να γράψει ακόμα μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Απέναντι στους Καταλανούς η Ρεάλ πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο φινάλε ήρθε η νίκη και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που είχε ιστορική σημασία για ένα από τα τοτέμ του συλλόγου, τον Σέρχιο Γιουλ.

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Τέταρτη φορά αντιμέτωποι σε τελικό, στο 2-1 οι Μαδριλένοι
EUROLEAGUE

23:06 - 19.05.2023

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Τέταρτη φορά αντιμέτωποι σε τελικό, στο 2-1 οι Μαδριλένοι

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/05), με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται για το τέταρτο «αντάμωμα» σε αγώνα τίτλου στην ιστορία τους.

Ο Ισπανός γκαρντ έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ, καθώς φέτος μετράει το ένατο Final 4 της τεράστιας καριέρας του, όντας ο Ισπανός παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Final 4 της Euroleague.

Την ίδια στιγμή όμως ο νικηφόρος ημιτελικός με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ιστορικός και για έναν ακόμα λόγο για τον Γιουλ. Διότι με τους 5 πόντους που σημείωσε έφτασε τους 196 σε Final 4 και προσπέρασε τον Τζέι Αρ Χόλντεν, που μετρούσε 194, στην κορυφή της σχετικής λίστας. Στον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα ξεπεράσει τους 200 πόντους σε Final 4, εφόσον σκοράρει από 4 πόντους και πάνω, με τον Γιουλ να συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ στα ευρωπαϊκά παρκέ.