O επιβλητικός Έντι Ταβάρες έβαλε τη Μπαρτσελόνα στα... καλάθια (vids)
i

© Intime

O επιβλητικός Έντι Ταβάρες έβαλε τη Μπαρτσελόνα στα... καλάθια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:40 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 19.05.2023

Η Μπαρτσελόνα περίμενε ότι ο Έντι Ταβάρες θα καθορίσει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατάφερε να τον ελέγξει. Με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 τάπες οδήγησε τη Βασίλισσα στον τελικό του Final Four και τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό την αναμένει όλη τη Ευρώπη.

Η παρουσία του είναι απαραίτητη για τη Ρεάλ Μαδρίτης παντού και πάντα. Πολλώ δε τώρα στο Κάουνας, που η ομάδα έχει σημαντικές απουσίες, ειδικά στις θέσεις των ψηλών. Ο Έντι Ταβάρες είναι ο παίκτης που μπορεί να κρατήσει μακριά από το καλάθι της Βασίλισσας οποιονδήποτε σκεφτεί να απειλήσει και έχει την ικανότητα να δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα με το παιχνίδι του, σε όλα τα σημεία του παρκέ. 

Μόνο και μόνο η επιβλητική του παρουσία αρκεί για να κάνει τους αντίπαλους επιθετικούς πολλές φορές να το σκεφτούν δύο φορές πριν πλησιάσουν στο... ζωγραφιστό. Την ίδια στιγμή όταν πάρει τις σωστές πάσες στην επίθεση δεν πρόκειται να τις αφήσει ανεκμετάλλευτες. Έχει και ρεπερτόριο και εμπειρία για να στείλει τη μπάλα στον προορισμό της. 

Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό
EUROLEAGUE

23:20 - 19.05.2023

Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν για την Μπαρτσελόνα δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος των Καταλανών, κάνοντας μεγάλη ζημιά στην οικονομία του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα γνώριζε καλά την ποιότητα του 31χρονου σέντερ. Ήξερε καλά τι ήταν ικανός να κάνει στο παρκέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε απαντήσεις απέναντί του. Ηττήθηκε και ηττήθηκε εξ αιτίας του. 

Ο Ταβάρες έμεινε στο παρκέ για 33 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα στον ημιτελικό του Final Four. Η απουσία του τραυματία Βενσάν Πουαριέ, του back up του δηλαδή, αλλά και των φόργουορντ Γκερσόν Γιαμπουσέλε (τιμωρημένος) και Γκάμπιελ Ντεκ (τραυματίας) ανάγκασε τον κόουτς Τσους Ματέο να του δώσει όλο το χρόνο και πολλαπλές αρμοδιότητες. Τελικά, ήταν ευτυχής γι' αυτή του την απόφαση, που βέβαια ήταν δεδομένη. Δεν πρόκειται για κάποια έμπνευση της στιγμής. 

Ούτε ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο πανύψηλος σέντερ των 221 εκατοστών από το Πράσινο Ακρωτήρι τελείωσε το ματς με 20 πόντους, αστοχώντας μόνο σε δύο σουτ (7/9) και σε τρεις ελεύθερες βολές (6/9). Ταυτόχρονα είχε 15 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 ήταν επιθετικά, ενώ έκανε και τέσσερις τάπες. Μία εξ αυτών απίστευτα εντυπωσιακή απέναντι στον Άλεξ Αμπρίνες και λίγο αργότερα στον Γιαν Βέσελί.  

Πρόκειται για τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν στη Euroleague και την συγκεκριμένη ατομική διάκριση την έχει κατακτήσει τρεις φορές στην καριέρα του. Μπορεί ο Τόμας Ουόκαπ να... στενοχωρήθηκε που έχασε το βραβείο από τον Ταβάρες και αρκετοί συμπαίκτες του να δυσανασχέτησαν (ο Κώστας Σλούκας και ο Άλεκ Πίτερς, μεταξύ άλλων), αλλά να η ευκαιρία των δυο να λύσουν τις διαφορές τους. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Έντι Ταβάρες είναι η ομάδα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός την 21η Μαϊου, μέρα εθνικών εκλογών, αλλά και μέρα του μεγάλου τελικού!