Μάικ Τζέιμς: «Έπρεπε να πάρω τα σουτ, είμαι το αστέρι της ομάδας»

Μάικ Τζέιμς, Τόμας Ουόκαπ

i

© Intime

Μάικ Τζέιμς: «Έπρεπε να πάρω τα σουτ, είμαι το αστέρι της ομάδας»

Νίκος Καλαμπάκας 22:30 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 19.05.2023

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που ο Ολυμπιακός... έπνιξε τη Μονακό και ο Αμερικανός σταρ Μάικ Τζέιμς θεωρεί πως «τα πρώτα plays στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να περάσουν από εμένα δεδομένου ότι είμαι βετεράνος και αστέρι στην ομάδα»

Ξεκίνησε ζεστός το παιχνίδι! Αυτός ήταν που έδωσε μία άνεση κινήσεων στη Μονακό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά μετά όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο μπήκε στο γήπεδο και άλλαξε όλα τα δεδομένα. 

Από την άλλη πλευρά «εμείς ουσιαστικά δεν εμφανιστήκαμε καν στο παρκέ», είπε ο Μάικ Τζέιμς, τα χέρια του οποίου δέθηκαν μετά το καλό του ξεκίνημα. Σε αυτό έπαιξε το ρόλο της η άμυνα των «ερυθρολεύκων», αλλά σύμφωνα με τον 33χρονος Αμερικανό σουτέρ «θα ήθελα να περάσουν τα πρώτα plays στο δεύτερο ημίχρονο από εμένα», όπως είπε σε δηλώσεις που έκανε στο Basket News. Και μάλιστα εξηγήθηκε λέγοντας πως «δεδομένου ότι είμαι βετεράνος και αστέρι στην ομάδα, θα έπρεπε η μπάλα να φθάσει σε εμένα περισσότερες φορές»

«Νιώθω πιο κατασταλαγμένος και ικανός να βάλω την ομάδα στον ρυθμό όταν ξεκινάμε τα ματς ή να μπαίνουμε για το δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά αν η επίθεσή μας... κολλάει», συμπλήρωσε. Αυτή του η σκέψη δεν έγινε πράξη από το προπονητικό επιτελείο. «Δεν λειτουργήσαμε με αυτό τον τρόπο στο τρίτο δεκάλεπτο», είπε και μάλιστα το εξήγησε και στον βοηθό του κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς, τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, με τον οποίο είχαν έντονη διαφωνία για τη διαχείριση του ματς. 

«Νομίζω ότι έπαιξαν την ίδια άμυνα όπως στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι μόλις αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα με την μπάλα, χάσαμε κάποια εμπιστοσύνη σε αυτό που κάναμε και ξεφύγαμε από το κανονικό μας σχέδιο παιχνιδιού», πρόσθεσε για να καταλήξει πως «όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, το καλάθι φαίνεται πολύ μικρό».