Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό

Νίκολα Μίροτιτς

Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό

Χρήστος Τσάλτας 23:20 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:27 - 19.05.2023

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν για την Μπαρτσελόνα δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος των Καταλανών, κάνοντας μεγάλη ζημιά στην οικονομία του αγώνα.

Βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα από το 2019 και είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο έχει «χτιστεί» όλο το οικοδόμημα της ομάδας. Είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς και ο παίκτης από τον οποίο οι Καταλανοί περιμένουν να τους πάρει στις πλατες του.

Σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι όμως ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν... απών. Όχι σωματικά, αλλά πνευματικά. Διότι ο Ισπανός φόργουορντ, που στο παρελθόν βρέθηκε στο ΝΒΑ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ημιτελικού να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κάτι που όπως ήταν φυσικό επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, με την Ρεάλ να φτάνει στη νίκη με 78-66 και να παίρνει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Η εφτάψυχη Ρεάλ πήρε το Clásico και ο Ολυμπιακός τη συναντά σε τελικό για τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία
EUROLEAGUE

22:54 - 19.05.2023

Η εφτάψυχη Ρεάλ πήρε το Clásico και ο Ολυμπιακός τη συναντά σε τελικό για τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού «εμφυλίου» με την Μπαρτσελόνα (66-78) και θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 του Κάουνας.

Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο παρκέ 28'18'' μετρώντας 3 πόντους με 1/3 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, ενώ στην αξιολόγηση μέτρησε -2.

Η άμυνα της ομάδας του Τσους Ματέο πήρε άριστα στο μαρκάρισμα του Μίροτιτς, που ήταν εκκωφαντικά απών από το μεγάλο παιχνίδι στην Zalgirio Arena, με την εξέλιξη αυτή να «πληγώνει» σημαντικά την Μπαρτσελόνα, καθώς η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από ακόμα έναν ημιτελικό Euroleague.