H Euroleague παρουσίασε τα ρεκόρ του Ολυμπιακού - Οι τρεις τελευταίοι αρχηγοί σε πρώτο πλάνο

Παπανικολάου, Πρίντεζης και Σπανούλης

i

©Intime

H Euroleague παρουσίασε τα ρεκόρ του Ολυμπιακού - Οι τρεις τελευταίοι αρχηγοί σε πρώτο πλάνο

Νίκος Καλαμπάκας 12:23 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 10.08.2023

Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου δεσπόζουν στη λίστα της Euroleague με τους παίκτες του Ολυμπιακού και τα ρεκόρ τους στη διοργάνωση!

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πράγματα και θαύματα στην Euroleague και η διοργανώτρια Αρχή της κορυφαίας λίγκας στην Ευρώπη, παρουσίασε τα ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά στο πρωτάθλημά της. Αυτά αφορούν τα περισσότερα κοψίματα, τους περισσότερους πόντους, τις συμμετοχές και τις ασίστ στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. 

Τρεις παίκτες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του Ολυμπιακού δεσπόζουν στη λίστα της Euroleague με τα κατορθώματα των Πειραιωτών.

Το πρωί της Πέμπτης 10/8 η Ευρωλίγκα έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα all time records των ερυθρόλευκων και εκεί, οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου έχουν τον πρώτο λόγο, αφού αμφότεροι έχουν κατακτήσει το back 2 back, ενώ στη συνέχεια πήγαν με την ομάδα τους σε Final Four, χωρίς να το κατακτήσουν και τρίτη φορά.

Οι τρεις τελευταίοι αρχηγοί του Ολυμπιακού είναι στις πρώτες θέσεις των παικτών του συλλόγου σε πόντους, ασίστ, ριμπάουντ και κλεψίματα.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Σπανούλης με τους 3552 πόντους είναι ο κορυφαίος σκόρερ, ενώ με τις 1363 ασίστ του είναι και ο καλύτερος πασέρ της ομάδας. Ο Πρίντεζης σε 349 συμμετοχές του στη διοργάνωση είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τα περισσότερα παιχνίδια.

Σε αυτά, είχε καταφέρει να κατεβάσει 1363 ριμπάουντ, αριθμός που του δίνει την πρωτιά στη σχετική λίστα.

Ο τωρινός αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κοψίματα, αφού στα χρόνια που αγωνίζεται στον Πειραιά, έχει καταφέρει να «σβήσει τα φώτα» στους αντιπάλους του 93 φορές.

Δείτε το tweet της Euroleague: