Αυξάνεται η πίεση στην EuroLeague - «Μάχες» για την τετράδα και για τις απευθείας προκρίσεις στα Play Offs

Αυξάνεται η πίεση στην EuroLeague - «Μάχες» για την τετράδα και για τις απευθείας προκρίσεις στα Play Offs

Γιώργος Γαβριλάκης 10:19 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 01.03.2024

Η 27η αγωνιστική, ολοκλήρώνεται με τη δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Κάουνας, αλλά και με δύο σημαντικές αναμετρήσεις που θα καθορίσουν αρκετά δεδομένα στις πρώτες έξι θέσεις της κατάταξης. Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Μονακό και η Φενέρμπαχτσε την Μπασκόνια.

Η Euroleague επέστρεψε δυναμικά και εντυπωσιακά. Για 20 μέρες η δράση της σταμάτησε, ώστε να δώσει τη σειρά της στους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά μελλοντικών διοργανώσεων (EuroBasket 2025, AmeriCup και Asian Cup), αλλά πλέον καθιερώνεται και πάλι το θέαμά της.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Μαδρίτη την πρωτοπόρο Ρεάλ για την πρώτη μέρα της 27ης αγωνιστικής και σήμερα Παρασκευή (1/3) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Κάουνας την Ζαλγκίρις. Αυτό το ματς βρίσκεται στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά δεν είναι το μόνο που θα καθορίσει αρκετά στοιχεία, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Διότι, η Μπασκόνια που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και προέρχεται από δύο σερί νίκες, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με την διάθεση να κάνει δύσκολη τη ζωή της Φενέρμπαχτσε. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην 8η θέση της κατάταξης, οι Τούρκοι έχουν μία παραπάνω νίκη από αυτούς (15-11) και οι δύο βέβαια, ιδανικά θα ήθελαν να μπουν στην πρώτη εξάδα για να προκριθούν απευθείας στα Play Offs και να μην μπλέξουν στις περιπέτειες των Play In.

Φυσικά, ξεχωρίζει και η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μονακό. Στο παιχνίδι που δεν αποκλείεται να κάνει την επανεμφάνισή του ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο 34χρονος πρώην NBAer αγωνίστηκε με την εθνική Ισπανίας στα προκριματικά του EuroBasket 2025 και τώρα δείχνει έτοιμος για δράση και με την «Μπάρτσα».

Κόντρα στην ομάδα του Πριγκιπάτου, η «μονομαχία» αναμένεται σκληρή και ίσως μάλιστα κρίνει αρκετά πράγματα στην υπόθεση της τετράδας. Η Μπαρτσελόνα με 18-8 βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει δύο λιγότερες ήττες από τον τρίτο Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα η Μονακό έχει μία περισσότερη νίκη από τον Ολυμπιακό και βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Αν νικήσει στην Ισπανία, τότε θα φθάσει την τέταρτη Βίρτους Μπολόνια.

Από εκεί και πέρα, η Μιλάνο δεν έχει κανένα περιθώριο λάθους πλέον και αυτή τη φορά θα αναμετρηθεί με την Βιλερμπάν στη Γαλλία, ενώ το ίδιο... ζορισμένοι με τους Ιταλούς (ίσως ακόμα περισσότερο) είναι και ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Σέρβοι αντιμετωπίζουν την Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο στο Μόναχο και ψάχνουν την 11η νίκη τους σε 27 αγώνες.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (1/3)

19:45 / Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια (NovaSports 2)
20:00 / Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός (NovaSports Prime)
21:00 / Βιλερμπάν – Μιλάνο (NovaSports 5)
21:30 / Μπάγερν – Ερυθρός Αστέρας (NovaSports start)
21:30 / Μπαρτσελόνα – Μονακό (NovaSports 4)

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (29/2)

Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 71-106
Βίρτους Μπολόνια - Βαλένθια: 87-74
Παρτίζαν - Αναντολού Εφές: 100-90
Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός: 86-97

🔴 Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!