Αβράμοβιτς και Λεντέι «έλιωσαν» την Εφές

Αβράμοβιτς και Λεντέι «έλιωσαν» την Εφές

Νίκος Καλαμπάκας 23:22 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 01.03.2024

Η Παρτίζαν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Εφές, όμως τελικά έφτασε στη νίκη με σκορ 100-90 έχοντας κορυφαίους της παίκτες του Αβράμοβιτς και Λεντέι.

Φοβερός αγώνας έγινε στο Βελιγράδι ανάμεσα στην Παρτίζαν και την Εφές. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 100-90 αφού ο Αβράμοβιτς ήταν... σεληνιασμένος και σημείωσε 30 πόντους, ενώ 21 συμπλήρωσε ο Λεντέι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στην πρώτη του περίοδο. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ συνεχώς και δεν άφηναν η μια την άλλη να «αναπνεύσει».

Αμφότεροι οι αντίπαλοι βλέπουν τις πιθανότητές τους για τα play ins να λιγοστεύουν και έτσι ο αγώνας αυτός ήταν ζωής ή θανάτου. Οι Τούρκοι στο ξεκίνημα βασίστηκαν στον Πλάις, την ώρα που η Παρτίζαν έβλεπε τους Λεντέι και Αμπράμοβιτς να σέρνουν τον... χορό όσον αφορά το σκορ.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 3 πόντους (17-20), ωστόσο η Παρτίζαν αντέδρασε άμεσα και με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου πέρασε μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ωστόσο δεν μπορούσε να κυριαρχήσει, αφού η Εφές έβρισκε λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους στο +3 (43-40) και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα ήταν θρίλερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο, πήγαν τη διαφορά στο +11 (55-44), όμως η Εφές δεν παραιτήθηκε και γρήγορα επανήλθε, βάζοντας και πάλι δύσκολα στους Σέρβους. Στο 30' το σκορ ήταν 64-59 και όλα ήταν ρευστά όσον αφορά τον νικητή.

H Εφές επιχείρησε ξανά την αντεπίθεσή της, όμως η Παρτίζαν πλέον ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη με τον εκστασιασμένο Αβράμοβιτς να κάνει ότι θέλει, έφτασε στο τελικό 100-90.

MVP

Ο Αλέξα Αβράμοβιτς ήταν ο ηγέτης της Παρτίζαν και ο άνθρωπος που έβαλε μεγάλα καλάθια όταν οι Τούρκοι απειλούσαν.

Το κλειδί του αγώνα

Η Παρτίζαν ήταν ψύχραιμη όταν η Εφές έκανε τις ανατροπές και έβρισκε πάντα λύσεις να γυρίζει τον αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Εφές υποδέχεται την Μπάγερν, ενώ η Παρτίζαν ταξιδεύει στο Μιλάνο

Οι διαιτητές: Ντιφαλά, Βίλιους, Κονσταντίνοφς

Δεκάλεπτα: 17-20, 43-40, 64-59

Το boxscore της αναμέτρησης

Δείτε εδώ το Play by play του αγώνα