Βάφτηκε πράσινο το Top-10 της Euroleague: Τρεις φάσεις του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο ανάμεσα στις δέκα καλύτερες

Βάφτηκε πράσινο το Top-10 της Euroleague: Τρεις φάσεις του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο ανάμεσα στις δέκα καλύτερες

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 11.11.2023

Με τριπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στα δέκα καλύτερα στιγμίοτυπα της έβδομης αγωνιστικής η EuroLeague προσφέρει θέαμα πέραν από ουσία. Η συνεργασία Βιλντόζα-Μπαλτσερόφσκι, ο Λεσόρ και Μήτογλου εμφανίζονται στο Top 10, εκεί όπου στην κορυφή βρέθηκε η τρομερή πάσα του Ντάριους Τόμπσον που κατέληξε στο δυναμικό κάρφωμα του Ταϊρίκ Τζόουνς της Αναντολού Εφές.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε όλα του τα στοιχεία στο παρκέ της Mercendes-Benz Arena, εκεί όπου νίκησε την Άλμπα Βερολίνου, ενώ εκτός από την ουσία δεν αμέλησε να προσφέρει και θέαμα στο κοινό. 

Στο Top-10 της έβδομης αγωνιστικής της EuroLeague λοιπόν, εμφανίζονται τρεις φάσεις από το παιχνίδι των «πρασίνων» και το playbook του Εργκίν Αταμάν. Μία συνεργασία με τον Λούκα Βιλντόζα να πασάρει και τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να καρφώνει, μία δυναμική ενέργεια του Ματίας Λεσόρ, αλλά και το στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή τον MVP Ντίνου Μήτογλου

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρόλο αυτή την εβδομάδα στα highlights, παρά μόνο ως... θύμα, καθώς στην δεκάδα εντάχθηκε το σουτ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, με το οποίο η Μπασκόνια πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ. 

O Παναθηναϊκός του Αταμάν πήρε... φωτιά: Ο πλουραλισμός στην επίθεση και το «μηδέν» του Γκάι
EUROLEAGUE

14:00 - 11.11.2023

O Παναθηναϊκός του Αταμάν πήρε... φωτιά: Ο πλουραλισμός στην επίθεση και το «μηδέν» του Γκάι

Ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο πέρασε στην πρακτική εφαρμογή των περισσότερων ιδεών που έχει στο μυαλό του ο Εργκίν Αταμάν. Και η νίκη επί της Άλμπα ήρθε με την μεγαλύτερη παραγωγή πόντων (99) στη φετινή EuroLeague και με τους πέντε από τους εννέα παίκτες που χρησιμοποίησε ο Τούρκους κόουτς να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων!

Πάντως, παρά την πράσινη απόχρωση του Top-10 η κορυφή ήταν… πορτοκαλί. Τη μέρα που η Αναντολού Εφές επέλεξε αυτό το χρώμα εμφάνισης λόγω εθνικής εορτής, ο Ντάριους Τόμπσον έκανε μία εντυπωσιακή πάσα στον Ταϊρίκ Τζόουνς και εκείνος κάρφωσε στο αντίπαλο καλάθι και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Νο 1 ολόκληρης της αγωνιστικής.

Sportal Euroleague Show: Παρά ένα «κατοστάρα» για τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο, με «βουνό» Μήτογλου

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!