Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο: Η Εφές με τον Κλάιμπερν να παθαίνει... Σλούκα πήρε το ματς της χρονιάς στην έδρα της Φενέρ (vid)

Κλάιμπερν, Φενέρμπαχτσε - Εφές 85-89

i

Anadolu Efes / Twitter

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο: Η Εφές με τον Κλάιμπερν να παθαίνει... Σλούκα πήρε το ματς της χρονιάς στην έδρα της Φενέρ (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 22:08 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 05.06.2023

Ο Εργκίν Αταμάν χαμογέλασε στη δεύτερη του αναμέτρηση για τους ημιτελικούς κόντρα στον Δημήτρη Ιτούδη, αφού η Εφές έκανε το break κόντρα στη Φενέρ, με τον Κλάιμπερν να την... βλέπει Κώστας Σλούκας και με buzzer beater να γράφει τον επίλογο του παιχνιδιού (90-92).

Η Εφές έκανε το break στην έδρα της Φενέρ με ένα απίθανο buzzer beater του Ουίλ Κλάιμπερν, αφού δύο μέρες μετά τη συντριβή της στο πρώτο ματς της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος Τουρκίας, νίκησε εκτός τους παίκτες του Ιτούδη με 92-90 και πήρε εκείνη το πλεονέκτημα.

Η Φενέρ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 9 πόντους (25-16), όμως η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Αταμάν. Αφού είχε ροκανίσει τη διαφορά στο ημίχρονο στους 5 πόντους (45-40), ακολούθησε στο επόμενο δεκάλεπτο ένα επί μέρους σκορ 16-25, ώστε να πάρει εκείνη τα ηνία και να βάλει τα δύσκολα στη Φενέρ.

Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο επέστρεψαν δυναμικά κι έκαναν τον αγώνα ντέρμπι. Μάλιστα, στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα κι ενώ ήταν έναν πόντο πίσω στο σκορ, ο Λάρκιν πάσαρε άτσαλα στον Κλάιμπερν και ο Χέιζ Ντέιβις έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχου με 90-89.  

Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικάνος φόργουορντ πήρε την μπάλα, την κατέβασε μέχρι το αντίπαλο τρίποντο κι από εκεί σούταρε κι έγραψε με buzzer beater το 90-92, δίνοντας το πλεονέκτημα στην ομάδα του. 

Πλέον οι παίκτες της Εφές θα έχουν δύο εντός έδρας ευκαιρίες ώστε να προκριθούν στον τελικό, εκεί όπου ο έτερος φιναλίστ θα προκύψει από το ζευγάρι της Τουρκ Τέλεκομ με την Καρσίγιακα.

Δεκάλεπτα: 25-16, 45-40, 61-65, 90-92

Tags: