ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης ορίζουν τον βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό στους τελικούς

ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης ορίζουν τον βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό στους τελικούς

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:42 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 05.06.2023

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε στην επίθεση πράγματα από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, παίκτες που στην συνέχεια θα χρειαστεί, εάν θέλει να απλοποιήσει την σειρά με τον Παναθηναϊκό...

Ο Ολυμπιακός πήρε μεν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πολλά θέματα τα οποία πρέπει να λύσει.

Πολλοί παίκτες δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων και αυτό κόστισε, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται τα λάθη στο τέλος και να διεκδικεί επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η εμπειρία του Σλούκα στο φινάλε έκρινε τα πάντα, με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να είναι άχαστος από την γραμμή και να κάνει την διαφορά.

Αναγκαστικά όμως θα πρέπει να χωρίσουμε τον Ολυμπιακό σε δύο γκρουπ παικτών. Εκείνους που ήταν θετικοί και σε εκείνους που δεν ήταν.

Ο Σάσα Βεζένκοφ για ακόμα μια φορά ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά. 20 πόντοι, μεγάλες φάσεις και παρότι στο δεύτερο ημίχρονο είδε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού προσαρμοσμένη πάνω του, αυτό βοήθησε άλλους παίκτες να βρουν χώρους.

Για τον Κώστα Σλούκα τα είπαμε και παραπάνω, ήταν καθοριστικός, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους και 4 ασίστ, ενώ 13 με 7 ασίστ πρόσθεσε ο Τόμας Ουόκαπ. Και οι δύο μάλιστα είχαν από 4 ριμπάουντ.

Ο Μουστάφα Φαλ ήταν επίσης κομβικός με 11 πόντους και 5 ασίστ, ενώ στους θετικούς οφείλουμε να προσθέσουμε τον Τζοέλ Μπόλομποϊ, που σε 9’ είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και πολλά hustle plays, κάνοντας αρκετές βουτιές στο γήπεδο και στην εξέδρα, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ήταν επίσης εξαιρετικός με 7 πόντους και πολλή δουλειά στην άμυνα.

Τα τελευταία δεκάλεπτα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:00 - 05.06.2023

Τα τελευταία δεκάλεπτα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός νίκησε αγχωτικά τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Basket League, εκεί όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είδαν τους αντιπάλους τους να «ροκανίζουν» διαφορά 13 πόντων και στο τέλος να απειλούν να κλέψουν τη νίκη. Το σενάριο αυτό είναι γνώριμος για τους Πειραιώτες από τον 2ο γύρο της Euroleague κι έπειτα.

Εδώ τελειώνουν όμως τα θετικά. Πάμε στους υπόλοιπους παίκτες. Ο Κώστας Παπανικολάου πάλεψε στην άμυνα όμως στην επίθεση δεν ήταν η μέρα του, έχοντας 1/5 εντός παιδιάς. Ο Άλεκ Πίτερς απογοήτευσε, μένοντας στον μόλις 1 πόντο, όμως το μεγαλύτερο ζήτημα εμφανίζεται στα γκαρντ.

Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ δεν ήταν σε καλή μέρα, ήταν διστακτικοί και αυτό κόστισε. Σίγουρα και οι δύο τους πάλεψαν στην άμυνα, όμως εκεί σταματούν τα θετικά. Ο Λάρυ είχε 0/3 εντός παιδιάς και ο Σακ 0/1, όλα τρίποντα.

Στεκόμαστε σε αυτούς τους δύο, διότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπολογίζει πολλά σε αυτούς. Άφησε εκτός του ελληνικού ρόστερ τον Κάνααν, καθώς περιμένει πράγματα από τους δύο σούτινγκ γγκαρντ του, όμως κανείς δεν μπόρεσε στην επίθεση να βοηθήσει όσο χρειαζόταν ο Ολυμπιακός και αυτό έκανε την απουσία του Αϊζάια ακόμα πιο αισθητή.

Φυσικά δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ και ο Ολυμπιακός δεν θα σταματήσει να τους στηρίζει, όμως πρέπει να κάνουν το step up και να δείξουν αυτά που μπορούν. Με αυτούς τους δύο να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν πράγματα, τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό θα είναι ακόμα πιο εύκολα. Αν δεν δείξουν όμως τον καλό τους εαυτό, το δεύτερο παιχνίδι των τελικών δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Αυτά για την ώρα. Ο Ολυμπιακός, όπως είπαμε και μετά το παιχνίδι, οφείλει να δείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την ιστορία των τελικών. Εκείνος έχει το καρπούζι, εκείνος και το μαχαίρι. Μένει να δούμε εάν θα το… κόψει και σωστά. Με την βοήθεια των Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ πάντως, η… φέτα που θα βγει από την κοπή θα είναι ακόμα πιο τέλεια…