Ουίλμπεκιν και Παπαγιάννης έκριναν υπέρ της Φενέρ το... θρίλερ κόντρα στην Αρμάνι

Γιώργος Παπαγιάννης

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ουίλμπεκιν και Παπαγιάννης έκριναν υπέρ της Φενέρ το... θρίλερ κόντρα στην Αρμάνι

23:03 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 06.10.2023

Η Φενέρ κατάφερε να κάμψει στην παράταση την αντίσταση της Αρμάνι (85-82) σε ένα ματς που έλαμψε στην πρεμιέρα του στην Euroleague με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας ο Γιώργος Παπαγιάννης. Οι Ιταλοί αποδείχθηκαν σκληρά... καρύδια, όμως η ομάδα ου Ιττούδη είχε περισσότερη ψυχραιμία στο έξτρα πεντάλεπτο και έφτασε στη νίκη.

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 85-82 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για τη φετινή Euroleague η οποία κρίθηκε στην παράταση. Οι Τούρκοι είχαν το πάνω χέρι στη διάρκεια του αγώνα, όμως ο Μίροτιτς έδειχνε άρνηση να ηττηθεί κι έτσι οι Ιταλοί πήγαν το ματς στην παράταση, όμως εκεί δεν άντεξαν και γνώρισαν την ήττα. 

Αυτό συνέβη κυρίως επειδή οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα πολλούς τους παίκτες κι επειδή δεν άφησαν ποτέ την Αρμάνι να πάρει κεφάλι στο σκορ μετά τα πρώτα πέντε λεπτά. Οι Ιταλοί κυνηγούσαν συνεχώς τους αντιπάλους τους κι έτσι μοιραία ηττήθηκαν σε μια έδρα που γιόρταζε, αφού πριν αγώνα τιμήθηκε ο Τζίτζι Ντατόμε. 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ντόρσεϊ και Μίροτιτς ήταν «καυτοί» από το ξεκίνημα και ήταν οι δύο παίκτες που οδηγούσαν τις ομάδες τους επιθετικά. Ο ομογενής Έλληνας είχε σημειώσει στα πρώτα πέντε λεπτά 5 πόντους και ήταν αυτός που κρατούσε τη Φενέρ στον αγώνα, την ώρα που η Αρμάνι έβρισκε λύσεις τόσο μέσα στο «ζωγραφιστό» όσο και από την περιφέρεια. 

Η Αρμάνι προηγήθηκε με 10 πόντους (10-16) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της 1ης περιόδου, όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γκούντουριτς και σημειώνοντας 9 πόντους στην 1η περίοδο οι Τούρκοι μάζεψαν τη διαφορά στην ανάπαυλα του δεκαλέπτου στο -4 (19-23). 

Οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στο 2ο δεκάλεπτο και ο αγώνας έγινε συναρπαστικός. Ουίλμπεκιν και Παπαγιάννης πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους και με δύο συνεχόμενα τρίποντά τους η Φενέρ προηγήθηκε με 30 -29, την ώρα που η Αρμάνι φαινόταν ότι είχε χάσει τον... αέρα της πρώτης περιόδου. Τελικά το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Ιτούδη να προηγούνται με 38-35. 

Η Φενέρ έσφιξε την άμυνά της και δεν φάνηκε πιο αποφασισμένη στην 3η περίοδο. Οι παίκτες του Ιτούδη διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα και συντηρούσαν μια διαφορά 6-8 πόντων δείχνοντας ότι είναι το αφεντικό στον αγώνα. Στο 30' η ομάδα της Τουρκίας προηγούταν με 62-54 και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι για τη νίκη. 

Όμως η Αρμάνι με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου έτρεξε επί μέρους σκορ 8-1 και μείωσε στον έναν πόντο, ενώ αργότερα ισοφάρισε σε 71-71. Η Φενέρ δεν πτοήθηκε, πήρε ξανά προβάδισμα με 3 πόντους (74-71). Η Αρμάνι ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και πίεσε τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας τελικά με τον Μέλι σε 76-76 και στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. 

MVP: Σκότι Ουίλμπεκιν

Ο Παπαγιάννης είχε 3/3 τρίποντα και 3/4 δίποντα όμως ο Ουίλμπεκιν ήταν ο άνθρωπος που «καθάρισε» τον αγώνα στην παράταση και σημείωσε τους περισσότερους πόντους στον αγώνα. 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η Φενέρ είχε πολλούς πρωταγωνιστές που κατά τη διάρκεια του αγώνα αναλάμβαναν πρωτοβουλίες και έδιναν σκορ και άμυνα στην ομάδα. Η Αρμάνι στηρίχθηκε κυρίως στον Μίροτιτς που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους όμως ήταν δύσκολο να νικήσει μαζί με τον Βόγκτμαν που πρόσθεσε άλλους 21..

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η Αρμάνι υποδέχεται τη Μακάμπι, ενώ η Φενέρ θα αγωνιστεί στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουλκ, Περούγα, Νίκολιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 38-35, 62-54,76-76, 85-82

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μότλεϊ 2, Γουίλμπεκιν 19 (4/8 τρίποντα, 4 ασίστ), Σανλί, Παπαγιάννης 15 (3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Μαχμούτογλου, Ντέιβις, Πιέρ 11, Γκούντουριτς 15, Ντόρσεϊ 15, Καλάθης, Μάνταρ 8, Σεστίνα.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Πόιθρες 5, Μπορτολάνι, Πάνγκος 2, Τονούτ 3 Μέλι 7, Καμαγκατέ, Ρίτσι, Φλακαντόρι 3, Σιλντς 10, Μίροτιτς 27 (3/5 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Χάινς 4, Φόγκτμαν 21.