Ο Ομπράντοβιτς εξήγησε για ποιο λόγο ο Μίροτιτς κατέληξε στο Μιλάνο
i

© photo by Rodolfo Molina / Getty Images / Ideal Images

Ο Ομπράντοβιτς εξήγησε για ποιο λόγο ο Μίροτιτς κατέληξε στο Μιλάνο

Γιώργος Γαβριλάκης 13:24 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 05.10.2023

Αφού πρώτα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε πως «ό,τι ξέρω θα σας το πω», ρωτήθηκε για τα κλασσικά ζητήματα της Παρτιζάν και η κουβέντα εστίασε στην καλοκαιρινή περιπέτεια με τον Νίκολα Μίροτιτς. «Μας είπε ότι θα έρθει στην ομάδα, αλλά δέχθηκε πίεση από πολιτικά πρόσωπα και από την Εκκλησία» δήλωσε ο Ζοτς, σύμφωνα πάντα με όσα ο ίδιος ο Μίροτιτς του είπε, πριν αποφασίσει να πάει στο Μιλάνο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είναι από τους τύπους που μηρυκάζουν για λόγια τους. Γι' αυτό και τώρα εξήγησε πως «ό,τι ξέρω θα σας το πω» και αναφερόταν στο καλοκαιρινό σίριαλ με τα πολλά επεισόδια που αφορούσε στην μετακίνηση του Νίκολα Μίροτιτς στην Παρτίζαν, που δεν έγινε ποτέ! 

Ο «Ζοτς», κατακτητής της EuroLeague εννέα φορές, λίγο πριν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για την πρεμιέρα της ομάδας του κόντρα στη Μακάμπι (5/10), έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό Nedeljnik και αφού διατύπωσε το πλάνο του για τη σεζόν που αρχίζει να παίρνει... φωτιά με τη δράση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ρωτήθηκε και για τις αναμνήσεις του από το καλοκαίρι που προηγήθηκε. Και μέσα σε αυτές εμπεριέχεται η μεταγραφική ιστορία του Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος όταν αφέθηκε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα είχε συμφωνήσει να μεταφερθεί στην Παρτίζαν, πριν η συμφωνία αυτή ακυρωθεί κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του παίκτη. 

Όπως ακούστηκε και τώρα επαναλαμβάνει ο Ομπράντοβιτς «κάποια πολιτικά πρόσωπα και μέλη της Εκκλησίας άσκησαν πίεση πάνω του και τελικά δεν ήρθε στην ομάδα μας». Κατέληξε στο Μιλάνο και πλέον ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή παρουσία του με τον ιταλικό σύλλογο.

Προτού πάρει το αεροπλάνο για την Ιταλία, ο 32χρονος σταρ είχε συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Βελιγραδίου, και ο «Ζοτς» θυμήθηκε πως «έπειτα από αρκετές μέρες επικοινωνίας που είχε η ομάδα και εγώ προσωπικά μαζί του, κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "κόουτς έρχομαι στη Παρτίζαν"». Το μόνο που έμενε εκείνη τη στιγμή «ήταν η υπογραφή των εγγράφων που θα ολοκλήρωνε την αποδέσμευσή του με τη Μπαρτσελόνα και μέχρι να συμβεί αυτό απλώς και εμείς και εκείνος περιμέναμε». 

Ο Ματίας Λεσόρ στο Sportal: «Ανυπομονώ για το γεμάτο ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι - Αυτό θα είναι επιτυχία για μένα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:39 - 05.10.2023

Ο Ματίας Λεσόρ στο Sportal: «Ανυπομονώ για το γεμάτο ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι - Αυτό θα είναι επιτυχία για μένα»

Συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ στην κάμερα του Sportal για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της EuroLeague, τη μάχη με τους Μιλουτίνοφ και Φαλ, τις διαφορές Ομπράντοβιτς και Αταμάν, αλλά και τον μεγάλο του στόχο για τη φετινή σεζόν.

Η αναμονή αυτή όμως, άλλαξε τα δεδομένα. Διότι, κατά τη διάρκειά της «άλλαξε άποψη. Τον ρώτησα ποιος είναι ο λόγος και μου είπε ότι νοιώθει πίεση. Του απάντησα πως όλοι νοιώθουμε πίεση και ότι αυτά τα πράγματα είναι μέρος της δουλειάς μας και του εξήγησα πως μπορεί να τα διαχειριστεί». Τελικά δεν μπόρεσε και ο Ομπράντοβιτς σημειώνει πως «η πίεση αυτή προήλθε από πολιτικά πρόσωπα και από κύκλους της Εκκλησίας. Έτσι μου είπε. Δέχθηκε συγκεκριμένα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που δεν τα κατονόμασε -σε μένα τουλάχιστον- και αποφάσισε να μην κάνει αυτό το βήμα» και κατέληξε πως «αυτά ξέρω για την ιστορία αυτή και μπορεί να σας τα επιβεβαιώσει και ο ίδιος».