O Καμίνσκι εξηγεί γιατί προτίμησε την Παρτίζαν και την EuroLeague και όχι το ΝΒΑ

Φρανκ Καμίνσκι

i

© ABA Liga

O Καμίνσκι εξηγεί γιατί προτίμησε την Παρτίζαν και την EuroLeague και όχι το ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 04.10.2023

Έπειτα από 8 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Φρανκ Καμίνσκι βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη και φοράει τη φανέλα της Παρτίζαν. «Το πάθος, η σπουδαιότητα κάθε αναμέτρησης και η σκληράδα στο παιχνίδι» ήταν -όπως είπε- ο λόγος που επέλεξε την EuroLeague, αν και θα μπορούσε να βρει κάλλιστα μία θέση στον «μαγικό πλανήτη».

Όταν ο Ντάντε Έξουμ έφυγε από την Παρτίζαν για να επιστρέψει στο ΝΒΑ, το μόνο που είχε να πει για την εμπειρία του στο Βελιγράδι ήταν πως «δεν θα την άλλαζα με τίποτα» κι αργότερα αποκάλυψε πως αν ποτέ ο δρόμος τον έβγαζε στην Ευρώπη τότε «την Παρτιζάν θα επέλεγα ξανά». Βέβαια, ο Αυστραλός γκαρντ είχε εξ αρχής στόχο να επανέλθει στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η προτεραιότητα του και τα κατάφερε. Πλέον, ανήκει στους Ντάλας Μάβερικς και συνεχίζει εκεί την πορεία του, κουβαλώντας τις όμορφες αναμνήσεις του από την περιπέτειά του στη Σερβία και την παρουσία του στην EuroLeague

Την αντίθεση διαδρομή ακολούθησε ο Φρανκ Καμίνσκι φέτος το καλοκαίρι. Μετά από οκτώ διαδοχικές σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» και μία αξιόλογη παρουσία εκεί, για πρώτη φορά στην καριέρα του πέρασε τον Ατλαντικό και βρίσκεται στην πόλη και στην ομάδα που άφησε πίσω του ο Έξουμ. 

Είναι ο βασικός σέντερ της Παρτίζαν και ο άνθρωπος στον οποίο ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει στηρίξει πολλά. Στα 30 του χρόνια και με το πολυμορφικό στυλ παιχνιδιού του είναι ικανός να κάνει τη διαφορά, αν και θα του χρειαστεί ένας μικρός χρόνος προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Βέβαια, ο ίδιος ξέρει ακριβώς που βρίσκεται, έχει αντίληψη και μάλιστα εξήγησε και τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή της Ευρώπης. 

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να πάει στο Τελ Αβιβ με σκοπό να αντιμετωπίσει μαζί με τους συμπαίκτες του τη Μακάμπι για την πρεμιέρα της EuroLeague δήλωσε πως «αυτό που με συναρπάζει από όσα έχω δει μέχρι τώρα, είναι πως κάθε παιχνίδι... μετράει! Κάθε αναμέτρηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μεγάλη σημασία για όλους. Αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες» και δεν το θεωρεί αυτό μία κουραστική ή μία βαρετή διαδικασία. Ίσα ίσα και όπως συμπλήρωσε, «η σπουδαιότητα των αγώνων φαίνεται και από την ατμόσφαιρα στις κερκίδες». Βέβαια, θύμισε πως «ακόμα δεν έχω παίξει σε ντέρμπι, αλλά θα είναι μία πολύ μεγάλη εμπειρία και ανυπομονώ». 

Καμπάτσο, Ταβάρες και Σλούκας μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των GM της Euroleague
EUROLEAGUE

16:48 - 03.10.2023

Καμπάτσο, Ταβάρες και Σλούκας μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των GM της Euroleague

Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ της φετινής Euroleague οι τζένεραλ μάνατζερς των ομάδων κάνουν τις προβλέψεις τους και αναλύουν τα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι στα μεταγραφικά των ομάδων.

Στο Ισραήλ, απέναντι σε μία ομάδα που τον διεκδίκησε το καλοκαίρι, θα πάρει μία πολύ καλή γεύση, ενώ στάθηκε και στο στυλ παιχνιδιού, ειδικά σε σχέση με το ΝΒΑ. «Υπάρχει μεγάλη σωματική επαφή στο παρκέ, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ξαφνιάζει», είπε ο Καμίνσκι καθώς «...θέλω κι άλλο! Στις ΗΠΑ κυριαρχούν τα αθλητικά προσόντα και η ταχύτητα, άλλα κανείς δεν αγγίζει κανέναν. Εδώ μπορείς να σπρώξεις τον αντίπαλο και μου αρέσει αυτό».