Ντάντε Έξουμ: «Ο Ομπράντοβιτς με οδήγησε ξανά στο ΝΒΑ - Aν γυρίσω στην Ευρώπη θα το κάνω για την Παρτίζαν»

Ντάντε Έξουμ

Ντάντε Έξουμ: «Ο Ομπράντοβιτς με οδήγησε ξανά στο ΝΒΑ - Aν γυρίσω στην Ευρώπη θα το κάνω για την Παρτίζαν»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:31 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 01.10.2023

Ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στο ΝΒΑ και στα 28 του χρόνια ο Ντάντε Έξουμ αισθάνεται πιο έτοιμος από ποτέ. Οι Μάβερικς έχουν αξιολογήσει θετικά τα προσόντα του τα οποία αναπτύχθηκαν στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο ο Αυστραλός θεωρεί τον μεγαλύτερο δάσκαλο!

Είναι από την Αυστραλία, αλλά πλέον βρίσκεται στην Αμερική. Δεν είναι η πρώτη του φορά που ανήκει στον κόσμο του ΝΒΑ, αλλά για να επανατοποθετηθεί και πάλι στο κορυφαίο πρωτάθλημα τον βοήθησε η Ευρώπη. Όχι γενικώς και αορίστως η Γηραιά Ήπειρο, αλλά η πορεία του στη Σερβία με την Πατρίζαν. Ο Ντάντε Έξουμ από το Ντάλας, όπου προπονείται εντατικά πλέον στο training camp των Μάβερικς, εστιάζει στην επιστροφή του στον «μαγικό πλανήτη» και στις συνεργασίες του με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ. 

Δεν παρέλειψε πάντως, να αναφερθεί και στην εμπειρία της EuroLeague, που προέβλεπε δύο στάσεις: Μία στη Βαρκελώνη (2021-22) και μία στο Βελιγράδι. Κι αν με τη Μπαρτσελόνα δεν έχει ιδιαίτερα στοιχεία να θυμηθεί, με την Παρτίζαν έχει μία σύνδεση που δεν πρόκειται να την βγάλει από το μυαλό του μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

 Τώρα, είναι 28 ετών και εξηγεί πως «όταν έφυγα από το ΝΒΑ, έψαχνα μία ευκαιρία για να επιστρέψω με μεγαλύτερη προοπτική. Και αυτή μου την έδωσε η Παρτίζαν και ειδικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δίπλα του έμαθα πολλά, έγινα καλύτερος και δεν θα ξεχάσω ποτέ μου την περασμένη σεζόν». 

Μάλιστα, αποκάλυψε πως τις εμπειρίες του με την Παρτίζαν «τις μετέφερα και στους συμπαίκτες μου στους Μάβερικς. Τους είπα πως είναι μια εμπειρία που πρέπει να τη ζήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και πως η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους φιλάθλους είναι απίστευτη. Ήταν σαν να ζεις ένα όνειρο. Αν επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ευρώπη, τότε η Παρτίζαν θα είναι η πρώτη και η μόνη μου επιλογή». 

Ούτε ο κόουτς Ιβάνοβιτς δεν ξέρει τι γίνεται με τον Μπιέλιτσα και τον Ερυθρό Αστέρα
EUROLEAGUE

11:00 - 01.10.2023

Ούτε ο κόουτς Ιβάνοβιτς δεν ξέρει τι γίνεται με τον Μπιέλιτσα και τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στο Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα, είναι τραυματίας, το όνομά του δεν υπάρχει στο ρόστερ της EuroLeague ενώ ο προπονητής του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς όποιος ρωτάει για το τι συμβαίνει με τον 35χρονο, τον παραπέμπει στο... ιατρικό επιτελείο.

Ο Έξουμ πάντως, από την πρώτη στιγμή που ήρθε να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη σκεφτόταν την επιστροφή του στο ΝΒΑ και όπως είπε «αυτός ήταν ένας ξεκάθαρος στόχος μου». Η πρώτη του παρουσία στις ΗΠΑ ξεκίνησε με μεγάλη προοπτική, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί τον άφησαν... πίσω. Τώρα είναι αρκετά πιο δυνατός, πιο εκπαιδευμένος και σε αυτό όπως κατέληξε «μεγάλο ρόλο έπαιξε η συνεργασία μου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς».