O πρόεδρος της Παρτίζαν ενημέρωσε πως «έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ιστορίας μας»

Οστόγια Μιχάιλοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς

O πρόεδρος της Παρτίζαν ενημέρωσε πως «έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ιστορίας μας»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:00 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 29.09.2023

Πέραν από το ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων διαρκείας, ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχάιλοβιτς, ενημέρωσε πως «φέτος η ομάδα έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στα χρονικά» και εξήγησε αναλυτικά οι οικονομικές υποχρεώσεις του.

Ο Οστόγια Μιχάιλοβιτς είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του σέρβικου παραρτήματος της British Motors, μέλος του SNS (Προοδευτικό κόμμα), ενώ από το 2017 βρίσκεται και στη κεφαλή της διοίκησης της Παρτίζαν. Είναι ένας άνθρωπος που δεν... μασάει τα λόγια του, ενώ όποτε χρειαστεί δίνει αλλά και παίρνει λογαριασμό. 

Οι αρμοδιότητές του με την ομάδα του Βελιγραδιού εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα και ναι μεν αγωνιστικά να έχει δώσει όλη τη διαχείριση στον συντοπίτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (και οι δύο είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Τσάτσακ), αλλά για να συμβεί αυτό ο Μιχάιλοβιτς θέτει τα οικονομικά δεδομένα και ανοίγει ή κλείνει την... κάνουλα εισροής χρημάτων. 

Τη σεζόν που ξεκινά, ο πρόεδρος της Παρτίζαν ενημέρωσε πως «φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ιστορίας μας» και για να τεθούν δυνάμεις σύγκρισης εξήγησε πως «πέρσι τα έξοδά μας ήταν 14,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδά μας ήταν 14 εκατομμύρια». Δηλαδή, «είχαμε μία ζημιά ύψους 500.000 ευρώ». 

Το καλοκαίρι αποχώρησαν παίκτες από την ομάδα, όπως οι Ματίας Λεσόρ και Ιωάννης Παπαπέτρου που μετακινήθηκαν στον Παναθηναϊκό, ο Ντάντε Έξουμ που επέστρεψε στο ΝΒΑ και ο Γιαμ Μάνταρ ο οποίος φοράει πλέον τα χρήματα της Φενέρμπαχτσε. Παρόλα αυτά το μπάτζετ μεγάλωσε. Άλλωστε, πέραν τις προσθήκες (Πι Τζέι Ντοζίερ, Φρανκ Καμίνσκι, Ματέους Πονίτκα, Όγκνιεν Γιάραμαζ) ανανεώθηκαν οι συνεργασίες με τους Κέβιν Παντερ και Ζακ Λεντέι, δύο συμφωνίες που στοίχησαν αρκετά, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί άλλος ένας παίκτης, όπως έχει προαναγγελθεί. 

Στην όλη οικονομική διαδικασία ο Οστόγια Μιχάιλοβιτς εξήγησε και τον ρόλο των χορηγιών που «κυμαίνονται από 750 χιλιάρικα μέχρι 1,5 εκατομμύρια. Επίσης , το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας έφερε στα ταμία 6-7 εκατομμύρια αυτή τη σεζόν». Άρα ο προϋπολογισμός τόνισε πως «όχι μόνο δεν είναι μικρός, αλλά είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός στην ιστορία».

Επίσης, η ομάδα προσφάτως ανακοίνωσε και την πώληση ή ανανέωση συνολικά 16.124 εισιτηρίων διαρκείας, νούμερο που αποτελεί επίσης ρεκόρ και προσθέτει στα ταμεία ένα σημαντικό ποσό. Βέβαια χρειάζεται να πληρωθούν φόροι και κάποιοι διακανονισμοί τους οποίους επίσης ανέφερε ο Μιχάιλοβιτς λέγοντας πως «πληρώσαμε ήδη υποχρεώσεις προς το δημόσιο ύψος 3,7 εκατομμυρίων, μαζί και με τις εισφορές όλων των εργαζομένων, ενώ απομένει και η αποπληρωμή ενός σημαντικού ποσού που αφορά ένα δάνειο». 

O Καμίνσκι μαθαίνει σέρβικα από τον... δάσκαλο της Παρτίζαν, Ντανίλο Άντζουσιτς
EUROLEAGUE

10:18 - 29.09.2023

O Καμίνσκι μαθαίνει σέρβικα από τον... δάσκαλο της Παρτίζαν, Ντανίλο Άντζουσιτς

O Φρανκ Καμίνσκι ίσως να έχει μέσα του κάποια σέρβικα γονίδια. Αυτό θεωρεί ο Ντανίλο Άντζουσιτς, ο οποίος ανέλαβε να μάθει τα βασικά της σλάβικης γλώσσας στον Αμερικανό σέντερ της Παρτίζαν, ο οποίος ανταποκρίθηκε και μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να πάρει και το... πτυχίο του.

Στην όλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, έλαβαν μέρος και οι απανταχού φίλοι της Παρτίζαν και ο Μιχάιλοβιτς συγκινημένος από την προσπάθεια του κόσμου αποκάλυψε πως «κάναμε μια εξαιρετική καμπάνια και μέσω αυτής καταφέραμε να μαζέψουμε 1.670.000 ευρώ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν συνολικά 850.000 ευρώ και τα υπόλοιπα προέρχονταν από τους φιλάθλους. Συγκεκριμένα 22.000 οπαδοί έδωσαν χρήματα από το υστέρημά του και μαζεύτηκαν 820.000 ευρώ».