Οριστικά εκτός ο Σακίλ ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, πιθανότατα θα παίξει ο Φαλ κόντρα στο Περιστέρι
i

© Intime

Οριστικά εκτός ο Σακίλ ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, πιθανότατα θα παίξει ο Φαλ κόντρα στο Περιστέρι

Γιώργος Γαβριλάκης 09:44 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 29.09.2023

Ο Ολυμπιακός πέραν του νεοαποκτηθέντα Μπραζντέικις δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον ΜακΚίσικ για το Super Cup, ενώ ο Μουσταφά Φαλ αν και ανέτοιμος θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι - Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποφασίσουν και για την επτάδα των ξένων της Basket League, καθώς θα πρέπει να «κοπεί» ο ένας από τους οκτώ του ρόστερ.

Σε αυτό το πρωταρχικό στάδιο της σεζόν καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη για πλήρη δράση. Όλοι βρίσκονται σε στάδιο δημιουργίας... οργανικής χημείας και ο Ολυμπιακός σε αυτή του την προσπάθεια έχει και κάποιες αναποδιές που πρέπει και οφείλει να διαχειριστεί. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η πιο πρόσφατη μεταγραφή του, ο Ίγκνας Μπραζντέικις, είναι ανέτοιμος και εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο ότι θα μείνει εκτός του Super Cup. Βέβαια, το πρωί της Παρασκεύης (29/9) ο Λιθουανός με Καναδική υπηκοότητα γκαρντ/φόργουορντ προπονήθηκε στη Ρόδο (το ίδιο και ο νεαρός Βενιαμίν Αμπόσι), αλλά ουσιαστικά ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της EuroLeague. 

To ίδιο φάνηκε εδώ και μέρες πως ισχύει και στην περίπτωση του Σακίλ ΜακΚίσικ και τώρα η πιθανή απουσία του έγινε δεδομένη. Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και θα είναι ο ξένος που θα μείνει εκτός από τον ημιτελικό με το Περιστέρι και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας ετοιμάζει τα πλάνα του και τα σχέδιά του χωρίς αυτούς τους δύο. Πάντως, θα έχει στη διάθεσή του τον Μουσταφάλ Φαλ, για τον οποίο επίσης είχε δημιουργηθεί η αμφιβολία της συμμετοχής του, αλλά παρά το γεγονός ότι έχει χάσει κάποιες προπονήσεις, ο Γάλλος σέντερ θα εμφανιστεί στο παρκέ. 

Super Cup 2023: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι θα δείτε τα Περιστέρι - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:56 - 29.09.2023

Super Cup 2023: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι θα δείτε τα Περιστέρι - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται στη Ρόδο και οι ημιτελικοί του Super Cup ξεκινούν την Παρασκευή (29/9) με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει το Περιστέρι (17:00, ΕΡΤ 3) και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει στο δρόμο του τον ΠΑΟΚ (20:30).

Πάντως, όσον αφορά στην περίπτωση του ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός περιμένει να δει ποια θα είναι η πορεία της αποθεραπείας του, καθώς σύντομα θα πρέπει να αποφασιστεί και η επτάδα των ξένων που θα δηλωθούν για την Basket League που ξεκινάει στις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την πρεμιέρα και της Euroleague. Από τη στιγμή που στην ομάδα πέραν του ΜακΚίσικ υπάρχουν και οι Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ίγκνας Μπραζντέικις, Λουκ Σίκμα, Αϊζέια Κάνααν, Άλεξ Πίτερς και Νέιτζελ Ουίλιαμς-Γκος αναγκαστικά ένας πρέπει να «κοπεί» από το εγχώριο πρωτάθλημα.