O Καμίνσκι μαθαίνει σέρβικα από τον... δάσκαλο της Παρτίζαν, Ντανίλο Άντζουσιτς

O Καμίνσκι μαθαίνει σέρβικα από τον... δάσκαλο της Παρτίζαν, Ντανίλο Άντζουσιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:18 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 29.09.2023

O Φρανκ Καμίνσκι ίσως να έχει μέσα του κάποια σέρβικα γονίδια. Αυτό θεωρεί ο Ντανίλο Άντζουσιτς, ο οποίος ανέλαβε να μάθει τα βασικά της σλάβικης γλώσσας στον Αμερικανό σέντερ της Παρτίζαν, ο οποίος ανταποκρίθηκε και μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να πάρει και το... πτυχίο του.

Επειδή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκλείεται να μην εκνευριστεί και είναι δεδομένο πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ουρλιάξει για επαναφέρει στην αγωνιστική τάξη τους παίκτες της Παρτίζαν, ο Ντανίλο Άντζουσιτς ως γηγενής πήρε τον ρόλο του δασκάλου για όσους δεν ξέρουν τι εστί «Ζοτς» και για όσους δεν ξέρουν... γρι σέρβικα. 

Έτσι, αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά την εκπαίδευση του Φρανκ Καμίνσκι, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με σκοπό να παίξει μπάσκετ και ο έμπειρος γκαρντ, γεννημένος το 1991 στο Βελιγράδι, θεώρησε απαραίτητο να του διδάξει μερικές λέξεις στη γλώσσα του που ίσως του φανούν χρήσιμες. 

Η EuroLeague στο πλαίσιο της Media Day της Παρτίζαν τους τοποθέτησε δίπλα δίπλα και το μάθημα ξεκίνησε. Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουοντ/σέντερ εκτός του ότι φάνηκε να το διασκεδάζει ιδιαιτέρως, ήταν και αρκετά διαβασμένος. 

Όταν ξεπέρασε μία δυο δύσκολες... μεταφράσεις, άρχισε να ευστοχεί με μεγάλη συχνότητα. Όταν συνάντησε εύκολες περιπτώσεις όπως το Brate (=Αδελφός), τότε ανταποκρίθηκε μονομιάς, ενώ σίγουρα έχει επισκεφτεί αρκετά εστιατόρια στο Βελιγράδι καθώς το Cevapcici, το παραδοσιακό φαγητό της Σερβίας, το ήξερε καλά. Δεν το είπε πολύ σωστά, αλλά το αναγνώρισε κατευθείαν και σίγουρα ξέρει τη γεύση του. 

Ο Αντζουσιτς παραδέχθηκε πως ο Καμίνσκι είναι πολύ καλός μαθητής και θεωρεί πως στο τέλος της σεζόν μπορεί να έχει πάρει μέχρι και πτυχίο.