Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Γιώργος Γαβριλάκης 09:41 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 02.10.2023

Σκάρτα τρία εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι να ενταχθεί στο πρόγραμμα της εβδομάδας ό,τι πιο λαμπερό έχει να επιδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η EuroLeague ξεκινά στις 5 Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί μία μέρα αργότερα τον Ολυμπιακό, αλλά η «αιώνια μάχη» δεν είναι η μόνη επίσημη... προσκεκλημένη της πρεμιέρας.

Κοντοζυγώνει και γλυκοχαράζει η μέρα που θα ξυπνήσουμε όλοι μας και το βράδυ θα υπάρχει δράση στην EuroLeague. Έντονη, δελεαστική, αμφίρροπη και θεαματική δράση. 

Την Πέμπτη στις 5 του Οκτώβρη ξεκινά η 1η αγωνιστική της νέας σεζόν και μπορεί εντός των συνόρων το επίκεντρο να είναι το παιχνίδι της δεύτερης μέρας ανάμεσα στον βαριά ηττημένο του Super Cup, Παναθηναϊκό κόντρα στον περήφανο νικητή αυτού, Ολυμπιακό, αλλά είμαστε (ακόμα) ευρωπαίοι πολίτες και το οπτικό μας πεδίο έχει αμβλεία γωνία. Οπότε η παρατήρηση εμπεριέχει όλα τα ματς του διήμερου και στο πρόγραμμα υπάρχουν στοιχεία και ιστορίες για όλα τα γούστα. 

Επίσης πέραν από την ελληνική μονομαχία των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας, το ίδιο ισχύει και στη Γερμανία. Διότι, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Άλμπα Βερολίνου και ο κόουτς των Βαυβαρών, Πάμπλο Λάσο, επανεμφανίζεται στην EuroLeague μετά την περσινή του... αγρανάπαυση. Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει και έχει ενταχθεί στο φιλόδοξο project της Μπάγερν Μονάχου και ορίζει ως αρχικό στόχο την είσοδο στα Play Offs της EuroLeague, κάτι που δεν κατάφεραν πέρσι, αλλά είχαν καταφέρει τα προηγούμενα δύο χρόνια. 

Επίσης, υπάρχει στο πρόγραμμα και η κόντρα δύο ισπανικών ομάδων. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, που προ ωρών νίκησε την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, τώρα πάει στη Χώρα των Βάσκων για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια. Εκεί που θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής στο εγχώριο πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν εκ των διακριθέντων στην τελευταία νίκη της ομάδας (κόντρα στην Μπιλμπάο). 

Πέραν λοιπόν, από τις... εμφυλιακού χαρακτήρα αναμέτρηση αναμένονται έντονες μονομαχίες και ανάμεσα σε ομάδες από διαφορετικές χώρες. Όπως για παράδειγμα αυτή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που προέρχεται (όπως ο Παναθηναϊκός) από έναν χαμένο τελικό στο Super Cup του Ισραήλ -κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ- και θα φιλοξενήσει την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που επίσης έχασε, πριν από μία εβδομάδα, την συγκεκριμένη κούπα στη Σερβία και μάλιστα από την υπερβολικά υποδεέστερη Στουντέτσκι

Επίσης, υπάρχουν και σημαντικά προσωποκεντρικές πρώτες εμφανίσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Και μπορεί ήδη η Μπαρτσελόνα να έχει παρουσιάσει στο πρωτάθλημά της τον Τζαμπάρι Πάρκερ, το ίδιο έχει κάνει και η Μιλάνο με τον Νίκολα Μίροτιτς, αλλά ο Κέμπα Ουόκερ ετοιμάζεται να δημιουργήσει τις πρώτες του εικόνες στο ευρωπαϊκό μπάσκετμπολ. Έπειτα από μία λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ, βρίσκεται στο Μονακό και ναι μεν δεν αγωνίζεται στο LNB (εγχώριο πρωτάθλημα), αλλά η EuroLeague θα είναι το πεδίο της δράσης του. Και όλοι αναμένουν να δουν πόσο... καύσιμο έχει στο ντεπόζιτο. Διότι, αν είναι γεμάτο, τότε τα μάτια μας θα δουν εντυπωσιακά πράγματα από τα χέρια του. 

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παρτίζαν
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Ζαλγκίρις
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Άλμπα Βερολίνου
21:30 / Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές

Οι τελευταίες... πινελιές και η δυναμική των 18 ομάδων, λίγο πριν την έναρξη της EuroLeague
EUROLEAGUE

14:11 - 30.09.2023

Οι τελευταίες... πινελιές και η δυναμική των 18 ομάδων, λίγο πριν την έναρξη της EuroLeague

Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινάει η δράση της Euroleague και οι δεκαοκτώ ομάδες νοιώθουν έτοιμες ή προσπαθούν να ετοιμαστούν για μία απαιτητική σεζόν. Το Sportal σας παρουσιάζει τα ρόστερ που έχουν διαμορφωθεί με τις πρόσφατες προσθαφαιρέσεις. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Μπραζντέικις που τον έχασε η Ζαλγκίρις, ο Σερζ Ιμπάκα έχει ενσωματωθεί για τα καλά στη Μπάγερν, ο Στέφαν Γιόβιτς πήγε στη Βαλένθια, ενώ οι Πρέπελιτς και Χίγκινς ψάχνουν κενή θέση για να... τρυπώσουν!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
20:45 / Φενέρμπαχτσε - Μιλάνο
21:15 / Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
21:30 / Βαλένθια - Μονακό
21:30 / Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης