Η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, σήκωσε Ευρωλίγκα 30 χρόνια μετά τον πατέρα της και η Φενέρ έγραψε ιστορία

Μαριάνα Μάλκοβιτς, Φενέρμπαχτσε

i

Euroleague Women

Η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, σήκωσε Ευρωλίγκα 30 χρόνια μετά τον πατέρα της και η Φενέρ έγραψε ιστορία

Νίκος Καλαμπάκας 18:16 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 17.04.2023

Η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε την Euroleague σε άνδρες και γυναίκες, αφού επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή (16/4) το βράδυ της Μερσίν με 99-60. Κόουτς της ομάδας η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο με διαφορά 30 ετών και μια ημέρας από τον πατέρα της!

Ένα ιστορικό επίτευγμα κατέγραψε η γυναικεία ομάδα της Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Κυριακής 16/4, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague Women στον τελικό απέναντι στη Μερσίν (99-60).

Η ομάδα της Μαρίνα Μάλκοβιτς, κόρης του Μπόζινταρ ο οποίος ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο πρώτο του ευρωπαϊκό, έγινε η πρώτη ομάδα της Ευρώπης που έχει στην κατοχή της το τρόπαιο της Euroleague σε άνδρες και γυναίκες.

Η Φενέρμπαχτσε είχε πάρει την Euroleague ανδρών τη σεζόν 2016-2017, όταν στον τελικό είχε αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη τον Ολυμπιακό, ενώ φέτος ακολούθησε η γυναικεία ομάδα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η mvp εμφάνιση της Μπριάνα Στιούαρτ. Η σούπερ σταρ του WNBA έκανε τα πάντα στο παρκέ, σημειώνοντας 35 πόντους, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, μοιράζοντας 3 ασίστ και κάνοντας 2 κλεψίματα.

Μάλιστα, οι 35 πόντοι είναι ρεκόρ σε τελικό, ξεπερνώντας τους 31 της θρυλικής Νταϊάνα Καουράσι η οποία έχει πάρει το τρόπαιο έξι φορές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κόουτς Μαρίνα Μάλκοβιτς, κόρη του Μπόζινταρ, κατέκτησε το τρόπαιο 30 χρόνια και μια ημέρα μετά τον πατέρα της ο οποίος στις 15 Απριλίου του 1993 το είχε κατακτήσει με τη Λιμόζ. Συνολικά ο ίδιος το πήρε 4 φορές, με τις Γιουγκοπλάστικα (το 1989 και το 1990) μια με τη Λιμόζ το 1993 και με τον Παναθηναϊκό το 1996.

Η ίδια στις δηλώσεις της τόνισε ότι δέχεται συγχαρητήρια από πολύ κόσμο του μπάσκετ, ανάμεσα τους και από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κόουτς ο οποίος χάρισε στην ανδρική ομάδα τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.