Ο Ντέιβις «διέλυσε» τη Μονακό στο ντεμπούτο του Γιασικεβίτσιους

Φενέρμπαχτσε - Μονακό

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Ντέιβις «διέλυσε» τη Μονακό στο ντεμπούτο του Γιασικεβίτσιους

Νίκος Καλαμπάκας 21:48 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 15.12.2023

O Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις έκανε... πράγματα και θαύματα στην Πόλη και η Φενέρ, στο ντεμπούτο του Γιασικεβίτσιους επικράτησε της Μονακό με σκορ 86-74.

Στο ντεμπούτο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Φενέρ, η ομάδα της Τουρκίας υποδέχθηκε τη Μονακό στην Πόλη και επικράτησε με 86-74 για τη 14η αγωνιστική της Euroleague.

Οι παίκτες του Λιθουανού μπήκαν στο παρκέ με στόχο να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και βγάζοντας ενέργεια, όμως η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μόλις 5 πόντου (17-12). Η Μονακό έδειξε αντανακλαστικά και σύντομα μείωσε το σκορ, ενώ στο 10' το ταμπλό έγραφε 24-21.

Ίδιο το σκηνικό και στο 2ο δεκάλεπτο, με τη Φενέρ να πιέζει όμως τον Μάικ Τζέιμς να είναι σε τρελά κέφια και να τραβάει από το... χεράκι και τους συμπαίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι δεν εδεχναν να πτοούνται από την πίεση των γηπεδούχων κι έτσι το ημίχρονο βρήκε τους Τούρκους μπροστά, με προβάδισμα μόλις ενός πόντου (46-45).

Η 3η περίοδος είχε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις. Ο παίκτης της Φενέρ με συνεχόμενα καλάθια έδωσε πολύτιμους πόντους στην ομάδα του και οι Τούρκοι στο 30' είχαν «ανοίξει» τη διαφορά στους 11 πόντους (68-57).

Η Μονακό προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στην 4η περίοδο, όμως οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και δεν της άφησαν περιθώρια. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους κατάφεραν να «αποκρούσουν» κάθε προσπάθεια αυτών του Ομπράντοβιτς να επιστρέψουν στο ματς κι έτσι έφτασαν στο τελικό 86-74.

MVP:

Ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις ήταν το Α και το Ω της Φενέρ. Έκανε καταπληκτικό ματς και ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης, σημειώνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ.

Το κλειδί του αγώνα

Η Φενέρ κατάφερε να μαζέψει συνολικά 44 ριμπάουντ, ενώ η Μονακό έμεινε στο... φτωχό 26! Οι κατοχές των Τούρκων ήταν πολύ περισσότερες...

Διαιτητές

Χορντόφ, Βίλιους και Ρόσι

Η επόμενη αγωνιστική

Η Φενέρ υποδέχεται τη Ζάλγκιρις ενώ η Μονακό τον Παναθηναϊκό

Δεκάλεπτα: 24-21, 46-45, 68-57, 86-74

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα

🔴Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Παρασκευής