Οι σχέσεις Καλάθη-Σάρας και στη... μέση η Αρμάνι!

Οι σχέσεις Καλάθη-Σάρας και στη... μέση η Αρμάνι!

Γιάννης Πάλλας 20:30 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 15.12.2023

Η πρόσληψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αφήνει ανοικτό το θέμα της αποδέσμευσης του Νικ Καλάθη στη Φενέρμπαχτσε

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουρκική ομάδα, όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό.

Και μπορεί στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τη Μονακό, που είναι και το πρώτο με τον Λιθουανό τεχνικό στην άκρη του πάγκου να βρέθηκε στην αρχική πεντάδα ο Νικ Καλάθης, αλλά η συνύπαρξη των δυο είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Δεδομένου ότι μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στην Μπαρτσελόνα, οι δρόμοι του Καλάθη με την ισπανική ομάδα χώρισαν κατόπιν εισήγησης του Λιθουανού τεχνικού, ο οποίος δεν ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του Έλληνα γκαρντ.

Οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν σ’ ένα «βελούδινο διαζύγιο» αποφεύγοντας η αλήθεια είναι τις βαρύγδουπες δηλώσεις και το... παρασκήνιο.

Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Άλλωστε, συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και η σχέση τους ήταν πολύ καλή, όμως έπειτα από την ολοκλήρωση της σεζόν στην Μπαρτσελόνα, τίποτε δεν ήταν ίδιο. Οι δυο άνδρες απομακρύνθηκαν αρκετά και πλέον μετά την φυγή του Δημήτρη Ιτούδη από την Φενέρμπαχτσε καλούνται να συνυπάρξουν για δεύτερη φορά!

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, όμως η απόφαση του Γιασικεβίτσιους να τον ρίξει στο παρκέ στο αρχικό σχήμα αποτελεί μια κίνηση από μέρους του προπονητή, προκειμένου να δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα με τον παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου στην Euroleague θα δώσει τις απαντήσεις, καθώς μπορεί άμεσα και λόγω των συνεχόμενων αγώνων και της διαβολοβδομάδας να μην τέθηκε το παραμικρό θέμα για τον Νικ Καλάθη, ωστόσο, όλα θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στην αγορά ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, δεδομένου ότι ο Γιασικεβίτσιους εάν έβρισκε άμεσα κάποιο παίκτη για να τον αντικαταστήσει θα το έπραττε πιθανότατα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η Αρμάνι Μιλάνο που αναζητά έναν γκαρντ και έφτασε να... ψάξει μέχρι τον Άντονι Κάουαν του Προμηθέα, είναι πολύ πιθανό να μπει για τον Νικ Καλάθη, έτσι ώστε να ενισχύσει μ’ έναν έμπειρο παίκτη στην περιφέρεια.

Όλα αυτά αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι πολύ σύντομα και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις από τις ομάδες πριν μπουν στην τελική ευθεία της Euroleague.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν ως τώρα μπορεί να μην έχει τεθεί άμεσα θέμα αποδέσμευσης του Νικ Καλάθη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη λύση της συνεργασίας του παίκτη με την Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Γιασικεβίτσιους, θα αποτελεί έκπληξη μεγατόνων εάν δεν τεθεί το συντομότερο θέμα λύσης της συνεργασίας των δυο πλευρών...