Ο Σλούκας τράβαγε τα μαλλιά του στο απίστευτο τρίποντο Βεζένκοφ (vid)

Ο Σλούκας τράβαγε τα μαλλιά του στο απίστευτο τρίποντο Βεζένκοφ (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 09:18 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 04.05.2023

Ο Ολυμπιακός έγραψε ένα ακόμα μπασκετικό έπος στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας τη Φενέρ και κάνοντας break στο break των Τούρκων. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν μεγάλα τρίποντα του Σλούκα και του Βεζένκοφ. Όταν ο τελευταίος σκόραρε με τον Νάιτζελ - Χέιζ κρεμασμένο πάνω του, ο Κώστας Σλούκας δεν πίστευε αυτό που είδε.

Η Euroleague ζει από το βράδυ της Τετάρτης 3/5 σε ρυθμούς Ολυμπιακού, αφού η νίκη των Πειραιωτών στην Κωνσταντινούπολη και η επανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας από τη Φενέρ, έχει αφήσει άφωνη τη μπασκετική Ευρώπη. 

Ένα buzzer beater του Κώστα Σλούκα χάρισε στον Ολυμπιακό μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες στην Πόλη, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν τη Φενέρ και πήραν το προβάδισμα στη σειρά τους για τα play offs. 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν κατάθεση ψυχής στην Ulker Sports Arena και τελικά κατάφεραν να πάρουν μια νίκη που τους επιστρέφει το πλεονέκτημα έδρας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μια σειρά υπερβάσεων, αφού η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε ένα ακόμα παιχνίδι εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένη, βάζοντας δύσκολα στους Πειραιώτες. 

Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τους αντιπάλους του στο σκορ, όταν όμως η μπάλα άρχισε να «καίει», απέδειξε γιατί είναι φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. 

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα οι ερυθρόλευκοι έβαλαν δύο μεγάλα σουτ, τα οποία τους χάρισαν τελικά τη νίκη. Στο πρώτο από αυτά, ο Σάσα Βεζένκοφ παίρνει τη μπάλα στα 49'' πριν το τέλος. Η Φενέρ προηγείται με τρεις πόντους, ο Σλούκας πασάρει στον Σάσα και αυτός δίχως να το σκεφτεί στιγμή «πυροβολά» και ισοφαρίζει σε 69-69. 

Ο Σλούκας παρακολουθώντας τον συμπαίκτη του να βρίσκει στόχο, πιάνει τα μαλλιά του σαν να μην πιστεύει όσα έβλεπε. Κι όμως ήταν αλήθεια και το καλάθι αυτό ήταν το εφαλτήριο της νίκης, αφού έδωσε στον Ολυμπιακό την ψυχολογία που χρειαζόταν ώστε να «καθαρίσει» τον αγώνα. 

Δείτε στο βίντεο το καλάθι του Βεζένκοφ και την αντίδραση του συμπαίκτη του, που φαίνεται ότι... ζήλεψε και λίγο αργότερα έβαλε ένα ανάλογο buzzer beater!