Η FIBA «έκοψε» τον διαιτητή Κάρδαρη από το Eurobasket γυναικών λόγω του... σκανδάλου

Στη... μέση, ο διαιτητής Τάσος Κάρδαρης

i

© Intime

Η FIBA «έκοψε» τον διαιτητή Κάρδαρη από το Eurobasket γυναικών λόγω του... σκανδάλου

Γιώργος Γαβριλάκης 14:35 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 20.05.2023

Το σκάνδαλο περί απόπειρας χρηματισμού που είχε προκύψει (πριν από ένα μήνα) στο πρωτάθλημα του Κοσόβου, με επίκεντρο τους διαιτητές Τάσο Κάρδαρη και Δημήτρη Ζαχαρή, στοίχησε τη θέση του πρώτου στο Eurobasket γυναικών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να τον αποσύρει από τη διοργάνωση, αν και αρχικά είχε οριστεί στους αγώνες.

Πριν από έναν μήνα, στα τέλη του Απρίλη, είχε προκύψει ένα σκάνδαλο... μεγατόνων, που αφορούσε καταγγελία για προσπάθεια δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών, Τάσο Κάρδαρη και Δημήτρη Καρδαρή, από ομάδα του Κοσόβου (Τρέπτσα). 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία του Κοσόβου είχε ζητήσει πληροφορίες και ενημέρωση για την υπόθεση και γενικά η ιστορία είχε συγκεντρώσει πάνω μεγάλο και πολύπλευρο ενδιαφέρον.  

Ο γενικός αρχηγός της Πρίστινα στο Sportal - «Οι Έλληνες διαιτητές το παραδέχθηκαν, αλλά γιατί δεν το κατήγγειλαν;»
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:20 - 29.04.2023

Ο γενικός αρχηγός της Πρίστινα στο Sportal - «Οι Έλληνες διαιτητές το παραδέχθηκαν, αλλά γιατί δεν το κατήγγειλαν;»

Ο Αγκόν Αμπάζι, γενικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της Πρίστινα, η οποία κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών, Ζαχαρή και Κάρδαρη, μίλησε στο Sportal για την υπόθεση.

Η FIBA εξ αρχής είχε δείξει τη διάθεσή της να διαλευκανθεί η εικόνα και είχε μελετήσει όλα τα στοιχεία. Τώρα, ένα μήνα μετά και ύστερα από ανάλυση του... φακέλου αποφάσισε να «κόψει» από το προσεχές Eurobasket γυναικών τον Τάσο Κάρδαρη

Ο διεθνής διαιτητής είχε οριστεί στους αγώνες του μεγάλου τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου στα γήπεδα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, αλλά αποσύρθηκε κατ' εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. 

Το Sportal σας είχε ενημερώσει εξ αρχής και για το σκάνδαλο και για τις κινήσεις των διαιτητών, αλλά και για τις καταγγελίες της Πρίστινα, που κίνησε εξ αρχής τις διαδικασίες για να βγει πόρισμα. 

Η απόφαση της FIBA πάρθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Eurobasket και ο Κάρδαρης θα αντικατασταθεί από τους αγώνες, ενώ -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, ούτε ανακοίνωση σχετικά με τον Δημήτρη Ζαχαρή.