Τρεις Ταύροι πέρασαν ορμητικά από τη Φιλαδέλφεια (vids)

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Τρεις Ταύροι πέρασαν ορμητικά από τη Φιλαδέλφεια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 21.03.2023

Ο Τζόελ Εμπίντ έβαλε για 10ο σερί παιχνίδι πάνω από 30 πόντους, αλλά οι Σικάγο Μπουλς είχαν τον τρόπο τους να σταματήσουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα και μάλιστα στην έδρα της. Η τριάδα των ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν και Βούτσεβιτς έβαλε 72 πόντους και έπειτα από δύο έξτρα πεντάλεπτα οι Ταύροι νίκησαν με 109-105 τους Σίξερς.

Το Σικάγο βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια για να αντιμετωπίσει την πιο «καυτή» ομάδα του ΝΒΑ. Οι Σίξερς εμφανίστηκαν στο γήπεδο κουβαλώντας οκτώ διαδοχικές νίκες και με τον Τζοέλ Εμπίντ να βρίσκεται σε έναν... υπερφυσικά σπουδαίο ρυθμό. 

Κι όμως, είχαν απαντήσεις και τρόπους για να φθάσουν τελικά σε μία σπουδαία νίκη με 109-105 κι αφού πρώτα πάλεψαν και ίδρωσαν για τέσσερις περιόδους και δύο παρατάσεις. Είδαν τον Εμπίντ να παράγει για δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι του (γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας του) πάνω από 30 πόντους. Είχε 37, ενώ κατέβασε και 16 ριμπάουντ

Κανένα πρόβλημα! Η τριάδα των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (25 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Ζακ Λαβίν (26 πόντοι, 7 ασίστ) και Νίκολα Βούτσεβιτς (21 πόντοι, 12 ριμπάουντ) λειτούργησε άψογα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που με την ομάδα εμφανίζεται ο Πάτρικ Μπέβερλι η ενέργειά του έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Σίγουρα, τους έχει κάνει ως σύνολο πιο ανταγωνιστικούς και δεν είναι τυχαίο ότι μαζί του έχουν 8 νίκες και 12 αγώνες. 

Πρώτη εκτός έδρας νίκη των Ουόριορς μετά από σχεδόν δύο μήνες - Η Σάρλοτ... τιμώρησε την Ιντιάνα (vids)
NBA

07:55 - 21.03.2023

Πρώτη εκτός έδρας νίκη των Ουόριορς μετά από σχεδόν δύο μήνες - Η Σάρλοτ... τιμώρησε την Ιντιάνα (vids)

Οι ένδεκα διαδοχικές εκτός έδρας ήττες δεν έγιναν δώδεκα και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τη νίκη τους (121-108) στο Χιούστον σταμάτησαν το αρνητικό σερί που λίγο έλειψε να γίνει το χειρότερο των πρωταθλητών στην ιστορία του ΝΒΑ. - Οι Πέισερς έχασαν στη Σάρλοτ (115-109) και φαίνεται πως χάνουν το τρένο των play in.

Έτσι, ξαφνικά η ομάδα από την πόλη των Ανέμων δείχνει ελέγχει πλέον την... μίζερη 10η θέση της Ανατολής, αλλά και μία θέση που οδηγεί στα play in και από εκεί πιθανότατα στα play offs. 

Όσον αφορά στους Σίξερς, ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε το χειρότερο επιθετικά παιχνίδι του για φέτος. Έδωσε 12 ασίστ και πήρε 7 ριμπάουντ βέβαια, αλλά είχε 0/6 τρίποντα και συνολικά 2/14 σουτ. Χωρίς την ισχυρή του παρουσία η ομάδα δεν μπόρεσε να επιβιώσει, αλλά συνεχίζει να διεκδικεί ακόμα και το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη τη λίγκα. Έχουν 48-23, δηλαδή τρεις ήττες περισσότερες από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.