«Ζεστός» ο Πετρούσεφ: Ρώτησε τον Βεζένκοφ για Ολυμπιακό

«Ζεστός» ο Πετρούσεφ: Ρώτησε τον Βεζένκοφ για Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:29 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 17.11.2023

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, 15 μέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματός του από το Sportal. Και το ρεπορτάζ από την Αμερική θέλει τον Σέρβο να έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Στην αγορά για δύο παίκτες ο Ολυμπιακός. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν εκείνος που το αποκάλυψε χθες το βράδυ στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Δε μίλησε με σιγουριά για μεταγραφή, αφού όπως τόνισε «δε θα κάνουμε κίνηση επειδή έτσι λέει η κοινή γνώμη». Είναι κάτι που ο Μπαρτζώκας το υποστηρίζει συνεχώς. Ποτέ δεν προχωρά σε οποιαδήποτε μεταγραφή μόνο και μόνο επειδή... θέλει ο κόσμος.

Έτσι πορεύεται, έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται. Και για να κάνει μεταγραφή ο Ολυμπιακός; Θα πρέπει να βρει τους παίκτες εκείνους που θα ταιριάξουν σε αυτό που ζητάει ο προπονητής. Που θα «κουμπώσουν» στο δικό του πλάνο και θα περιορίσουν το όποιο ρίσκο. Ένας απ' αυτούς; Ασφαλώς ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Παίκτη για τον οποίο το Sportal σας είχε ενημερώσει από τις 3 Νοεμβρίου πως θα απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό εφόσον μείνει ελεύθερος από τους Κινγκς.

Το όνομα του Σέρβου σέντερ έρχεται και πάλι, 15 μέρες μετά την αποκάλυψη του Sportal, στην επιφάνεια για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επίσημα δεν μπορούν να μιλήσουν για παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο. Αλλά δεδομένα θα κάνουν κίνηση από τη στιγμή που οι Κινγκς θα τον αποδεσμεύσουν, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Φίλιπ Πετρούσεφ

Τι λέει όμως για την περίπτωση να έρθει στον Πειραιά ο ίδιος ο παίκτης; Το Sportal έψαξε την υπόθεση μέσω Αμερικής και οι πληροφορίες που έρχονται από εκεί λένε ότι ο Σέρβος είναι... ψημένος και ιδιαίτερα ζεστός για τον Ολυμπιακό. Πριν από λίγες μέρες ρώτησε τον Σάσα Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό, με τον περσινό MVP της Euroleague να του μιλάει ασφαλώς με τα καλύτερα λόγια για την πρώην ομάδα του. Αν μη τι άλλο πρόκειται για πολύ θετικό σημάδι το ενδιαφέρον του Πετρούσεφ και η συζήτηση με τον Βεζένκοφ για το ενδεχόμενο το μέλλον του να τον βρει στον Πειραιά.

Οι ίδιες πληροφορίες από την Αμερική λένε πως οι Κινγκς δε χρειάζονται τον παίκτη. Έχουν έξι παίκτες στους ψηλούς, τρεις στο «πέντε» και άλλους τόσους στο «τέσσερα». Επιπλέον, στο Σακραμέντο δεν πρόκειται να εγείρουν οικονομικές αξιώσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε ομάδα του NBA που αποδεσμεύει παίκτη. Του δίνει τα χρήματά του και τον αφήνει ελεύθερο να διαπραγματευτεί με όποιον θέλει.

Πότε θα έχουμε εξέλιξη; Το θέμα έχει να κάνει πλέον με τους Κινγκς και τη διαπραγμάτευση που θα έχουν με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ατζέντη του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο τελευταίος δεν αποκλείεται άμεσα να ζητήσει πλέον την ελευθέρας του παίκτη ώστε να αναζητήσει την επόμενη ομάδα στην καριέρα του. Και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός είναι ο πιθανότερος προορισμός του.

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ
NBA

16:03 - 17.11.2023

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ

Η περιπλάνηση του Φιλίπ Πετρούσεφ στο ΝΒΑ ξεκίνησε από τη Φιλαδέλφεια, έκανε ένα πέρασμα από το Λος Άντζελες, εγκαταστάθηκε στο Σακραμέντο και τώρα οι Κινγκς αναμένεται να τον αποδεσμεύσουν. Όλα αυτά από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα! Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο δύο ετών και τριών εκατομμυρίων δολαρίων, όπου από τη στιγμή που θα «κοπεί» από το ρόστερ θα τα εισπράξει (όλα ή μεγάλο μέρος αυτών) και η λογική λέει πως θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ολυμπιακός...

Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό: για τον Ολυμπιακό ο Πετρούσεφ είναι προτεραιότητα γιατί δεν είναι απλά μια λύση ανάγκης αλλά και επένδυση για το μέλλον. Ο Ολυμπιακός δηλαδή δεν έχει σκοπό να του δώσει μισό χρόνο συμβόλαιο μόνο. Και γι' αυτό δεν έχει κοιτάξει και δεν έχει ασχοληθεί με άλλες περιπτώσεις που του έχουν προταθεί όπως του Κάιλ Αλεξάντερ.

Μη χάσετε απόψε τη Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής