Κανένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες και τους συλληφθέντες - Πήρε εξιτήριο ο Σέρβος οπαδός και αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Η γερμανική αστυνομία

i

© Sportal

Κανένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες και τους συλληφθέντες - Πήρε εξιτήριο ο Σέρβος οπαδός και αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:28 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 29.05.2024

Όπως διαβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ουδείς Έλληνας δεν βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες ή τους τραυματίες, ενώ όσοι προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ίδια ώρα, εξιτήριο πήρε και Σέρβος οπαδός που εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το Βερολίνο, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου συνεπλάκησαν οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν η προσαγωγή 89 ατόμων και ο τραυματισμός 12 οπαδών, με τον έναν από αυτούς, σερβικής καταγωγής, να μπαίνει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό κανένας από τους Έλληνες δεν συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές, αλλά και κανένας από αυτούς δεν ήταν τραυματίας. Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όλοι οι προσαχθέντες ελληνικής καταγωγής αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα κρατήθηκαν τα στοιχεία τους. Την ίδια ώρα, ο Σέρβος οπαδός διέφυγε του κινδύνου και πήρε εξιτήριο από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Συγκλονιστικό video από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο
EUROLEAGUE

13:07 - 26.05.2024

Συγκλονιστικό video από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Δείτε το video που δημοσίευσε γερμανική σελίδα στο Instagram από την στιγμή της αιματηρής συμπλοκής οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον σταθμό «Prenzlauer Allee» στο Βερολίνο.

Αναλυτικά ο κ. Βρούτσης ανέφερε σε ανάρτησή του ότι:

«Από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια της Πρέσβειρας μας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, κινηθήκαμε συντονισμένα για να εξακριβώσουμε από τις γερμανικές αρχές τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.

Έπειτα από πολύωρες επαφές επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες. Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν».

Θυμίζουμε πως το βράδυ του Σαββάτου (25/5) στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με την ένταση να είναι τεράστια. Αυτό, μάλιστα, ανάγκασε τη γερμανική αστυνομία να αυξήσει τις δυνάμεις της στην «Uber Arena», εκεί όπου λίγες ώρες πριν τους δύο τελικούς βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί.

Σε πρώτο χρόνο, για τις 18:00 είναι προγραμματισμένος ο μικρός τελικός, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα ψάξει τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:00, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα ψάξει την κατάκτηση του 7ου τροπαίου της ιστορίας του. Το Sportal βρίσκεται στο Βερολίνο, εκεί όπου οι Βασίλης Μοιρώτσος, Γιώργος Περπερίδης, Ηλίας Λαλιώτης, Αχιλλέας Μαυροδόντης και Χρήστος Τσάλτας, μεταφέρουν το κλίμα και όλα τα νέα από τo Final 4 της Euroleague.

🔴Sportal Euroleague Show LIVE: To pre game της μάχης του τροπαίου ανάμεσα σε Ρεάλ και Παναθηναϊκό!