Τζάμπολ στη Μάλαγα: Το Final Four του BCL ξεκινά!

Τζάμπολ στη Μάλαγα: Το Final Four του BCL ξεκινά!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:28 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 12.05.2023

Η Τενερίφη αντιμετωπίζει την Χάποελ Ιερουσαλήμ στον πρώτο ημιτελικό (12/5, 18:30) και η οικοδέσποινα Μάλαγα τη Βόννη στον δεύτερο (12/5, 21:30) στην τελική φάση του Basketball Champions League.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Final Four της Euroleague και της μεγάλης μάχης του Ολυμπιακού στο Κάουνας, το μενού ξεκινάει με ένα... ορεκτικό από τη FIBA. H ώρα της τελικής φάσης του Basketball Champions League έφθασε και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του θεσμού βρίσκονται ήδη στη Μάλαγα, που φιλοξενεί το αντίστοιχο Final Four του BCL

Η οικοδέσποινα και Κυπελλούχος Ισπανίας διεκδικήσει μία ακόμα διάκριση για φέτος και στην πορεία της συναντά στον ημιτελικό τη γερμανική Βόννη. Αυτό είναι το δεύτερο ματς της ημέρας (12/5, 21:30, Cosmote Sport 9) από το οποίο θα προκύψει ο ένας διεκδικητής του στέμματος. Ο άλλος θα προκύψει λίγο νωρίτερα, από την αναμέτρησης της Τενερίφης με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (18:30, Cosmote Sport 9). 

Συνεργασία Euroleague και FIBA με σκοπό την ένωση του Eurocup με το BCL
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:33 - 21.04.2023

Συνεργασία Euroleague και FIBA με σκοπό την ένωση του Eurocup με το BCL

Δημοσιεύματα από το Ισραήλ αποκάλυψαν την συνάντηση στελεχών της Euroleague με συναδέλφους τους από την FIBA στη Βαρκελώνη, με κεντρικό θέμα συζήτησης τη συνεργασία των δύο για τη δημιουργία ενιαίας λίγκας που θα συγχωνεύσει ουσιαστικά το Eurocup και το Basketball Champions League.

Οι Ισραηλινοί στέρησαν τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας, καθώς για να προκριθούν στους «τέσσερις» χρειάστηκε να αποκλείσουν την ΑΕΚ σε μία επεισοδιακή σειρά στα play offs της διοργάνωσης, ενώ η Τενερίφη από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά. 

Πέρσι είχε νικήσει στον τελικό της συμπατριώτισσα Μανρέσα, ενώ στην εξαετή πορεία του BCL τέσσερις φορές έχουν πανηγυρίσει ομάδες της Ιβηρικής Χερσονήσου, καθώς πέραν από την Τενερίφη, δύο κατακτήσεις μετρά και η Μπούργκος. 

Η ΑΕΚ τα κατάφερε το 2018 όταν νίκησε στον τελικό τη Μονακό, ενώ την επόμενη χρονιά η Βίρτους Μπολόνια είχε επικρατήσει της Τενερίφης, που πρωταγωνιστεί διαχρονικά στον θεσμό. 

Το πρόγραμμα του Final Four

12/5, 18:30 Τενερίφη - Χάποελ Ιερουσαλήμ (Cosmote Sport 9)
12/5, 21:30 Μάλαγα - Βόννη (Cosmote Sport 9)

14/5, 17:00 Μικρός τελικός (3η-4η θέση)
14/5, 20:00 Τελικός