Ξεκινά το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών με τον Παναθηναϊκό ως μεγάλο φαβορί
i

© Intime

Ξεκινά το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών με τον Παναθηναϊκό ως μεγάλο φαβορί

Sportal newsroom 10:19 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 24.03.2023

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ξεκινά την Παρασκευή (24/3) με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιαννινα (17:00) στον πρώτο ημιτελικό και την Ελευθερία Μοσχάτου να κοντράρεται με τη Νίκη Λευκάδας (20:00) - Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, αφού η ΕΟΚ έδωσε συνολικά μόνο 25 προσκλήσεις στις τέσσερις ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά την Παρασκευή (24/3) ρίχνεται στη μάχη για την διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκινά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τις «πράσινες» να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. 

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη θέλουν να περάσουν από την θεωρία στην πράξη και στις 17:00 θα μπουν στο παρκέ για να αντιμετωπίσουν στον πρώτο ημιτελικό τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 20:00, θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ελευθερία Μοσχάτου και τη Νίκη Λευκάδας. 

Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα συναντηθούν στον μεγάλο τελικό την Κυριακή το μεσημέρι (26/3, 14:00), ενώ ενδιαφέρον με αρκετό προβληματισμό βέβαια αποτελεί γενικά η διοργάνωση που αναμένεται να γίνει με την παρουσία μόνο συγγενών και φίλων στις κερκίδες. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε μόνο 25 προσκλήσεις στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν. Όχι σε κάθε ομάδα, αλλά στο σύνολό τους, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι το γήπεδο της Ζωφριάς θα είναι τόσο άδειο που θα έχει... αντίλαλο. 

Η Μαριέλα Φασούλα είναι υποψήφια για το βραβείο της MVP στην Euroleague γυναικών
EUROLEAGUE

14:08 - 23.03.2023

Η Μαριέλα Φασούλα είναι υποψήφια για το βραβείο της MVP στην Euroleague γυναικών

Η 25χρονη σέντερ της ισπανικής Αβενίδα, Μαριέλα Φασούλα, είναι υποψήφια για την κορυφαία ατομική διάκριση της σεζόν στην Euroleague, ενώ η Ελισάβετ Σπανού της Πολκοβίτσε και η Μέγκαν Γκούσταφσον του Ολυμπιακού διεκδικούν θέση στην καλύτερη πεντάδα του θεσμού.

Ξεπερνώντας αυτό το αρνητικό πιθανό ενδεχόμενο απουσίας του κόσμου η κόουτς του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε πως «έχουμε παλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ και είμαστε χαρούμενοι για την πορεία μας. Πρέπει να παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κατακτήσουμε τον τίτλο». Πρόσθεσε πως «το μπάσκετ γυναικών είναι το πιο αδικημένο άθλημα και δεν του αξίζει. Χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή και πιστεύω πως αυτό θα αλλάξει»

Η αρχηγός των «πρασίνων», Πηνελόπη Παυλοπούλου, με τη σειρά της τόνισε πως «ο όρος... φαβορί, πιστεύω πως δεν είναι σωστός και δεν θα βρεθούμε με αυτό το σκεπτικό στο γήπεδο. Είναι παιχνίδια νοκ άουτ και όλες είμαστε διψασμένες για τη διάκριση. Τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά με πάθος και ένταση και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες». Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της κερκίδας υπογράμμισε πως «εύχομαι και ελπίζω οι οπαδοί μας να βρουν τον τρόπο για να είναι στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν». 

Οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube, ενώ ο τελικός της Κυριακής (26/3) όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν από το ERTFlix

Το πρόγραμμα του Final Four

Παρασκευή 24/3
17:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (Youtube)
20:00 Ελευθερία Μοσχάτου - Νίκη Λευκάδας (Youtube)

Κυριακή 26/3 
14:00 Τελικός (ERTflix)