O Αντετοκούνμπο οδήγησε το Μιλγουόκι στην 50η του νίκη και οι Μπακς έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε θέση στα play offs (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

O Αντετοκούνμπο οδήγησε το Μιλγουόκι στην 50η του νίκη και οι Μπακς έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε θέση στα play offs (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 05:10 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 16.03.2023

Στο Φοίνιξ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αμείωτη ένταση και 36 πόντους προσέφερε στους Μιλγουόκι Μπακς τη νίκη με 116-104 και τα Ελάφια ακόμα κι αν χάσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, η θέση τους στην πρώτη εξάδα της Ανατολής είναι δεδομένη.

Η πρώτη ομάδα που έφθασε φέτος της 50 νίκες στην κανονική διάρκεια είναι οι Μιλγουόκι Μπακς. Ο στόχος βέβαια, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και το αβαντάζ της έδρας είναι ένα πρώτο καλό βήμα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει προσυλωθεί στο να τοποθετήσει τα Ελάφια στα play offs έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα. 

Στο Φοίνιξ, ο Greek Freak έβαλε 36 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, μετατρέποντας ένα δύσκολο έργο απέναντι στους Σανς, σε μία… τυπική διαδικασία: 116-104

Αυτή η νίκη είχε ως αποτέλεσμα οι Μπακς να εξασφαλίσουν από τώρα τη θέση τους στην post season. Ακόμα και αν χάσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου (13 στον αριθμό) η θέση τους στην πρώτη εξάδα -που οδηγεί απευθείας στα play offs- είναι πλέον δεσμευμένη. 

Η σκέψη όμως, είναι στο Νο 1 της κατάταξης, που πλέον αρχίζει και αποκτά τα χρώματα του Μιλγουόκι. Διότι με ρεκόρ 50-19, υπάρχει ένας σημαντικός έλεγχος σε σχέση με τους Σέλτικς (47-22) και τους Σϊξερς (45-22) στην Ανατολή, αλλά και σε σχέση με τη Δύση, εκεί όπου οι Ντένβερ Νάγκετς αν και έχουν τέσσερις σερί ήττες προποδεύονται στην περιφέρεια με 46-23. 

Τα νούμερα του Γιόκιτς, οι διεκδικήσεις του Αντετοκούνμπο και οι κούρσες για τα βραβεία της χρονιάς (vids)
NBA

04:59 - 15.03.2023

Τα νούμερα του Γιόκιτς, οι διεκδικήσεις του Αντετοκούνμπο και οι κούρσες για τα βραβεία της χρονιάς (vids)

Η κανονική διάρκεια της σεζόν φθάνει στο τέλος της και πέραν από τις ομαδικές διακρίσεις και τα εισιτήρια των play offs, υπάρχουν στο πρόγραμμα και στις σκέψεις τα ατομικά βραβεία. Σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο σπουδαίες επιδόσεις και λαμπρά αστέρια κάποιοι λαμβάνουν και τίτλους τιμής. Πάμε να δούμε ποιοι διεκδικούν τι…

Επιστρέφοντας όμως, στο ματς των Μπακς στο Φοίνιξ η πορεία προς τη νίκη εξελίχθηκε εύκολη, αλλά στη διάρκεια της αναμέτρησης δεν ήταν πάντα εύκολη. Κυρίως γιατί οι Σανς, αν και αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Κέβιν Ντουράντ, είχαν τον Ντέβιν Μπούκερ σε πολύ καλή βραδιά και τελείωσε το ματς με 30 πόντους. Αυτός έκανε ανταγωνιστικούς τους Σανς στο πρώτο ημίχρονο και επικίνδυνους στην τρίτη περίοδο. Δεν είχε βοήθειες όμως, καθώς στην επίθεση μόνο ο ΝτιΑντρέ Εϊτον είχε αξιόλογη παρουσία (16 πόντοι) την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε τον φορμαρισμένο φίλο του Μπρουκ Λόπεζ, να σκοράρει 21 πόντους με 10/14 σουτ. Έτσι, η απουσία του Μίντλετον, ο οποίος ξεκουράστηκε στο back to back ματς και αφού πριν από λίγες ώρες είχε βάλει 31 πόντους στη νίκη επί των Κινγκς στο Σακραμέντο, δεν φάνηκε στο αποτέλεσμα. 

Εν τω μεταξύ, ο Αντετοκούνμπο μέσα σε αυτές τις 48 ώρες όπου οι Μπακς έπαιξαν δύο ματς στη Δύση, ένα στην Καλιφόρνια (με τους Κινγκς) και ένα στην Αριζόνα (με τους Σανς) έβαλε 82 πόντους στο σύνολο -πέραν του ότι προσέφερε στην ομάδα του δύο ακόμα νίκες.