Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν έμπνευση και ο Λάρι Μπερντ ο αγαπημένος μου σουτέρ» (vids)

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν έμπνευση και ο Λάρι Μπερντ ο αγαπημένος μου σουτέρ» (vids)

Καλεσμένος της εκπομπής Trace N' Chase του Βασίλη Σκουντή ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και μίλησε (μεταξύ άλλων) για την εποχή που άφησε στον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον αγαπημένο του Λάρι Μπερντ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Φυσιογνωμίες σαν κι αυτή του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν ξεπερνιούνται και δεν ξεχνιούνται εύκολα. Έπαιξε στον Παναθηναϊκό για 19 χρόνια, από το 1990 μέχρι το 2009 και κατέκτησε ό,τι τίτλο εμφανίστηκε μπροστά του, μεταξύ των οποίων πέντε πρωταθλήματα Ευρώπη, 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και οκτώ Κύπελλα

Έτσι, αν και βρίσκεται μακριά από την δράση του μπάσκετμπολ για σχεδόν μία δεκαετία, μετά δηλαδή την παρουσία του ως προπονητής των «πρασίνων» για ένα διάστημα το 2014, η μορφή του εμφανίστηκε στην διαδικτυακή εκπομπή του Βασίλη Σκουντή, το Trace N' Chase και οι «boomers» θυμήθηκαν τα νιάτα τους. Τότε που ο Αλβέρτης πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα. 

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και θυμήθηκε πολλές ιστορίες. Ήταν αδύνατο να τις ανασύρει όλες από την μνήμη του, αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει ούτε τις λεπτομέρειες από τα χρόνια συνεργασίας του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Το θεωρώ μεγάλη τύχη που μπόρεσα και πέρασα τόσα χρόνια δίπλα του», είπε και εξήγησε ποιος είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην περίπτωση του Σέρβους κόουτς που πλέον δουλεύει στην Παρτίζαν και αυτό έχει να κάνει «όχι μόνο με τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα, αλλά με το χάρισμα που έχει να σε εμπνέει και να σε πείθει για το τι πρέπει να κάνεις στο γήπεδο». 

Επίσης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που έχτισε την καριέρα του δίπλα στο τρομερό του μακρινό σουτ, αποκάλυψε ποιος ήταν ο αγαπημένος του παίκτης του ΝΒΑ. «Ήταν ο Λάρι Μπερντ», είπε και εξήγησε πως η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Ήταν... μοιραία. «Γιατί το να καρφώνω σαν τον Τζόρνταν ήταν αδύνατο», εξήγησε, όπως αδύνατο ήταν «να κάνω ραβέρσες για τον Καρίμ. Οπότε ό,τι πιο προσιτό σαν εικόνα για μένα ήταν το σουτ του Λάρι Μπερντ». 

Μεταξύ άλλων, ο «Φράγκι» θυμήθηκε και μία ιστορία με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Γενικά, θυμάται και μνημονεύει πάντα τους αείμνηστους εργοδότες του, «που η σχέση μας δεν ήταν σαν κι αυτές του εργαζόμενου και του εργοδότη», όπως σημείωσε. «Μπορούσες να τους απευθυνθείς για οποιοδήποτε πρόβλημα είχες. Δεν ξέρω αν θα τους έλεγα κάτι αν έτρωγα... χυλόπιτα, αλλά θυμάμαι μια φορά που στην προπόνηση ζαλίστηκα λόγω υπογλυκαιμίας και βγήκα έξω. Τότε έτρεξε ο κυρΘανασης και μου λέει "τι έπαθες μεγάλε αρχηγέ", του λέω "ζαλίστηκα" και μου λέει "εγώ είμαι εδώ". Άνοιξε το τσαντάκι του έβγαλε λίγη ζάχαρη και μου την έδωσε», αφηγήθηκε και υπογράμμισε πως «ήταν σε όλα δίπλα μου, ολόκληρη η οικογένεια».