O  Ομπράντοβιτς πιστεύει πως ο Βούκτσεβιτς «έβλεπε άλλο ματς», αλλά παραδέχθηκε πως «έπαιξε καλά» (vid)

O Ομπράντοβιτς πιστεύει πως ο Βούκτσεβιτς «έβλεπε άλλο ματς», αλλά παραδέχθηκε πως «έπαιξε καλά» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:24 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 16.02.2024

Η Παρτίζαν στο διάλλειμα της EuroLeague, διεκδικεί το Κύπελλο Σερβίας και ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης στον ημιτελικό. Ο νεαρός ήταν ενθουσιασμένος με την απόδοσή του και με τη νίκη, αλλά ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε ναι μεν να σημειώσει την εξέλιξή του, αλλά και να τον... προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Οι δυο τους έχουν μία... περίεργη σχέση. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πιστεύει στο ταλέντο του Τρίσταν Βούκτσεβιτς, αλλά στο (πρόσφατο) παρελθόν έχει εκνευριστεί με τον Σέρβο φόργουορντ/σέντερ και γιο του Ντούσαν Βούκτσεβιτς: Του παλαίμαχου Σέρβου, με εντυπωσιακή ευρωπαϊκή καριέρα (με Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ούλκερ, Μιλάνο, Βιρτους Μπολόνια μεταξύ άλλων) και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά και του Απόλλωνα της Πάτρας -απ' ότι και ουσιαστικά ξεκίνησε την πορεία του το 1995. 

Στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου κι ενώ η Παρτίζαν είχε ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, είχε εγκαταλείψει τον σύλλογο του Βελιγραδίου και είχε μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον για να προπονηθεί με τους Ουίζαρντς που του προσέφεραν το Νο 42 του Draft 2023 και να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ

Τελικά, οι δύο πλευρές ανέβαλαν την συνεργασίας του για το (άμεσο) μέλλον και ο 20χρονος ύψους 2.13 μέτρων επέστρεψε στην Παρτίζαν. Τον καιρό που ο νεαρός απουσίαζε, ο Ομπράντοβιτς ήταν... έξαλλος μαζί του. Τελικά όμως, τον δέχθηκε πίσω και μάλιστα -ειδικά στις εγχώριες διοργανώσεις- του έχει δώσει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. 

Μετά τη νίκη της Παρτίζαν επί της Χορτσέγκοβατς (92-67) και της πρόκρισης στον ημιτελικό του Κυπέλλου Σερβίας, που ονομάζεται «Κύπελο Κόρατς», όπως η... παλιά ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, o Βούκτσεβιτς ήταν ενθουσιασμένος. Ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, είχε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα και 7 ριμπάουντ και δήλωσε πως «κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε». 

Η Μπαρτσελόνα ζητάει να αφαιρεθεί από την Ρεάλ το Ευρωπαϊκό που πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

14:49 - 15.02.2024

Η Μπαρτσελόνα ζητάει να αφαιρεθεί από την Ρεάλ το Ευρωπαϊκό που πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό

Μία υπόθεση πλαστογραφίας που αφορά στο διαβατήριο που είχε χρησιμοποιήσει ο Μάρκους Σλότερ στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2015 έχει φθάσει μέχρι τα δικαστήρια και η Μπαρτσελόνα προειδοποιεί πως αν κριθεί ένοχος θα ζητήσει από την Ισπανική Ομοσπονδία και την EuroLeague να αφαιρεθούν οι κατακτήσεις της Βασίλισσας από την εκείνη τη σεζόν!

Ακούγοντας την άποψή του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το πρώτο πράγμα που είχε να πει ήταν πως «μάλλον έβλεπε άλλο παιχνίδι». Γιατί στο δικό του μυαλό και παρά την τελική διαφορά των δύο ομάδων «παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν ήμασταν καλοί». Βέβαια, «ο Τρίσταν (Βούκτσεβιτς) και ο Μπάλσα (Κοπρίβιτσα) έκαναν καλό ματς».