Να που είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, τον οποίο έψαχνε ο Ομπράντοβιτς (vid)

Να που είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, τον οποίο έψαχνε ο Ομπράντοβιτς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:20 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 16.05.2023

Στο Σικάγο για το Draft Combine βρέθηκε ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, που... κρέμασε την Παρτίζαν, αλλά εντυπωσίασε όσους ΝΒΑ scout τον παρακολούθησαν να προπονείται και να σουτάρει από απόσταση.

Αμέσως μετά την ήττα της Παρτίζαν στα play offs της Αδριατικής Λίγκας από την Στουντέντσκι, κανείς δεν πλησίαζε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ύφος του ήταν απειλητικό και το χρώμα του το γνωστό... μελιτζανί, που δημιουργείται κάτω από συνθήκες εκνευρισμού. 

Αναγκαστικά έπρεπε να μιλήσει γιατί αλλιώς θα έσκαγε και επιτέθηκε σε όλους τους παίκτες του. Σε αυτούς που αγωνίστηκαν και τα έκαναν... θάλασσα, αλλά και σε όσους δεν ήταν εκεί. Όπως ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, ο οποίος ο Ζοτς εξήγησε πως «είναι στις ΗΠΑ. Που ακριβώς; Δεν έχω ιδέα». 

Αλλεργικός στις ελεύθερες βολές ο ΝτεΣόν Φρίμαν, εκτέλεσε 13 και δεν ευστόχησε ούτε σε μία (vid)
REST OF THE WORLD

10:46 - 16.05.2023

Αλλεργικός στις ελεύθερες βολές ο ΝτεΣόν Φρίμαν, εκτέλεσε 13 και δεν ευστόχησε ούτε σε μία (vid)

Ο 29χρονος φόργουορντ της Λιθουανικής Νεβέζις, ΝτεΣόν Φρίμαν, έκανε ό,τι μπορούσε για να ανταγωνιστεί η ομάδα του τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά όσες φορές πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών αστόχησε. Τελείωσε το ματς με 0/13 προσπάθειες!

Ο 20χρονος σέντερ της Παρτίζαν, γιος του Ντούσαν Βούκτσεβιτς, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στο Περιστέρι -στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη- και έκανε σπουδαία καριέρα από το 1993 μέχρι το 2012 στην Ελλάδα (με Απόλλωνα Πάτρας, Ολυμπιακό), αλλά και στην Ευρώπη (Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ούλκερ, Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια) όντως βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Σικάγο και προπονείται στο πλαίσιο του Draft Combine, που αποτελεί μία διαδικασία αξιολόγησης εν όψει του ερχομένου Draft του ΝΒΑ. Ο ταλαντούχος νεαρός, ναι μεν με την Παρτίζαν φέτος δεν είχε σημαντικό ρόλο στο rotation, αλλά διαθέτει προσόντα που έχουν θέση στον «μαγικό πλανήτη». 

Αυτό είναι το όνειρό του και γι' αυτό παράτησε την ομάδα του στα κρύα του λουτρού εκνευρίζοντας τον «Ζοτς». Βέβαια είχε ενημερώσει για το ταξίδι του και ελπίζει πως η θυσία άξιζε τον κόπο. 

Μάλιστα, θεωρείται πως έκανε αίσθηση στους Αμερικανούς scout που τον παρακολούθησαν. Με μπόι στα 2.10 μέτρα άφησε άπαντες άφωνους με το μακρινό του σουτ και δεν θεωρείται ήδη πολύ πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές των ομάδας -έστω στον δεύτερο γύρο της λοταρίας.