Τζα Μοράντ: Κάποιοι τον λένε απλώς... ηλίθιο και κάποιο άλλοι προτείνουν δυσβάστακτη τιμωρία

Τζα Μοράντ

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Τζα Μοράντ: Κάποιοι τον λένε απλώς... ηλίθιο και κάποιο άλλοι προτείνουν δυσβάστακτη τιμωρία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:45 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 16.05.2023

Μέσα σε δύο μήνες ο Τζα Μοράντ έδειξε το όπλο του δύο φορές σε live σύνδεση στο Instagram και o Κουάμε Μπράουν θεωρεί πως «είναι ο πιο ηλίθιος απ' όλους». O Tσάντλερ Πάρσονς προτείνει οι Γκρίζλις «να τον τιμωρήσουν για όλη την επόμενη σεζόν» και ο Ντουάιτ Χάουαρντ τον περιμένει στην... Ταϊβάν.

Τα ρεκόρ που κάνουν οι παίκτες του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακά. Σε στατιστικό επίπεδο έχουν... ισοπεδώσει στοιχειωμένες επιδόσεις του παρελθόντος και μόνο οι 100 πόντοι του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν μοιάζουν απίθανο να ξεπεραστούν. Τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον! 

Μέσα σε αυτά τα ρεκόρ θα πρέπει να καταγραφεί και αυτό του Τζα Μοράντ, ο οποίος μέσα σε δύο μήνες δημιούργησε τόσα προβλήματα που έχουν... λερώσει το πλούσιο ταλέντο του και πλέον να βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την καριέρα του. Σε αυτό το διάστημα, ο 23χρονος σούπερ σταρ των Μέμφις Γκρίζλις, επέλεξε -διότι περί επιλογής πρόκειται- να δείξει στους θαυμαστές του και σε όλους του χρήστες των κοινωνικών δικτύων πόσο... μάγκας είναι. 

Μετά τα νυχτοπερπατήματά του στο Ντένβερ που κατέληξαν σε τιμωρία (μόλις) οκτώ αγώνων, αφού πρώτα είχε δημοσιεύσει βίντεο που κρατούσε μέσα σε night club ένα όπλο, πριν από μερικές ώρες επανέλαβε την πράξη του. Κατέγραψε σε live video στιγμιότυπα από μία βόλτα με το αμάξι, παρέα με τους φίλους του και παρέα με ένα όπλο. 

Οι Ρόκετς είναι σίγουροι για την επιστροφή του Τζέιμς Χάρντεν στο Χιούστον
NBA

09:00 - 16.05.2023

Οι Ρόκετς είναι σίγουροι για την επιστροφή του Τζέιμς Χάρντεν στο Χιούστον

Οι Σίξερς θέλοντας και μη θα χρειαστεί να γυρίσουν σελίδα, δεν είναι σίγουροι για μία μακροχρόνια δέσμευση με τον Τζέιμς Χάρντεν και οι Ρόκετς περιμένουν πως και πως να μείνει ελεύθερος για να τον πάρουν πίσω στο Χιούστον.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση και προφανώς ο Μοράντ είτε έχει μπλέξει άσχημα, είτε έχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς -ίσως και διανοητικό. Η νέα του περιπέτεια έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό, όχι μόνο στην ομάδα του που ήδη του έχει απαγορεύσει να προπονείται και να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της. Επίσης, αναμένεται νέα τιμωρία, η υπόθεσή του ερευνάτε και μερικοί πρώην NBAer με σημαντική εμπειρία στο πρωτάθλημα εκφράζουν την άποψή τους και έναν παίκτη που αγωνιστικά είναι σε θέση να κυριαρχεί στο γήπεδο, αλλά έχει επιλέξει παράξενα μονοπάτια. 

Ο Κουάμε Μπράουν είναι ξεκάθαρος. «Θέλει να παίζει με όπλα ε;», ρώτησε μόνος του και προχώρησε στο συμπέρασμά του. «Πρέπει να είναι ο πιο ηλίθιος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα», κατέληξε το Νο 1 στο Draft του 2001, ο οποίος αγωνίστηκε 12 χρόνια στο ΝΒΑ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το ταλέντο. Βλέποντας τον Μοράντ να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο έχασε την ψυχραιμία του και θέλησε να εκφραστεί. 

O Τσάντλερ Πάρσονς θέλησε να προτείνει μία... λύση: «Να τον τιμωρήσουν για μία ολόκληρη σεζόν», είπε, θεωρώντας πως μόνο έτσι θα συνέλθει. Πρόκειται για έναν παίκτη που ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2020 και όταν ο Μοράντ ήταν rookie στο Μέμφις, αυτός ήταν συμπαίκτης του. Τον γνωρίζει προσωπικά και η προτροπή για μία τόσο βαριά τιμωρία εξόργισε αρκετούς στα social media, αλλά οι περισσότεροι αναμένουν μία τέτοιου επιπέδου λύση για τα προβλήματα που συνέχεια δημιουργεί ο 23χρονος, δύο φορές All-Star που φέτος τελείωσε τη σεζόν με 26,2 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 8,1 ασίστ. 

Ένας άλλος, πρώην ΝΒΑer ήθελε να... ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα, αν και με τον τρόπο του ήταν ιδιαίτερα δεικτικός στην συμπεριφορά του Μοράντ. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ υπήρξε ένας από τους κυρίαρχους σέντερ του πρωταθλήματος για περισσότερο από μία δεκαετία. Έμεινε στο κορυφαίο πρωτάθλημα από το 2004 μέχρι το 2022 και τώρα στα 38 του κάνει το κομμάτι του και βγάζει το... ψωμί του στην Ταϊβάν. Εκεί που προσκάλεσε τον νεαρό γκαρντ! 

«Τζα έχεις... ξεφύγει. Είμαι ακόμα μαζί σου. Αν δεν σε θέλει κανένας, τότε θα μπορούσες να έρθεις εδώ στην Ταϊβάν», έγραψε στο twitter ενημερώνοντάς τον όμως, ότι καλό θα ήταν να αφήσει το όπλο στο σπίτι...