Τόμας Ουόκαπ: «Πηγαίνω στο Κάουνας με αυτοπεποίθηση και με το ελληνικό μου διαβατήριο»

Τόμας Ουόκαπ

i

©Intime

Τόμας Ουόκαπ: «Πηγαίνω στο Κάουνας με αυτοπεποίθηση και με το ελληνικό μου διαβατήριο»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:09 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 16.05.2023

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Κάουνας, ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξήγησε πως το Final Four της Euroleague «είναι σημαντική ευκαιρία για διάκριση και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Τόμας Ουόκαπ αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς μηχανισμούς του Ολυμπιακού και ένας κρίκος που συγκρατούσε τους δεσμούς της άμυνας με την επίθεση. Τώρα, ετοιμάζεται για το Final Four και στο Κάουνας «θα ταξιδέψω με τον ελληνικό μου διαβατήριο, γιατί είναι πιο εύκολο λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να ταξιδέψει στη Λιθουανία. 

Μάλιστα, θυμήθηκε πως τη σχέση του με την Ελλάδα την είχε... προφητεύσει ένας από τους προπονητές του με το που ήρθε στη χώρα μας για να αγωνιστεί. «Ο κόουτς Μιχάλης (Καλαβρός) μου είπε πει εξ αρχής ότι καλό θα ήταν να μάθω γρήγορα ελληνικά γιατί θεωρούσε πως θα μείνω στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια». Και το... πέτυχε. Μπορεί να μην είχε σκεφτεί ότι θα γίνει και Έλληνας πολίτης με τη σφραγίδα του κράτους, αλλά ο Ουόκαπ έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Τουλάχιστον όχι πριν το καλοκαίρι του 2025. 

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»
EUROLEAGUE

08:39 - 16.05.2023

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ευρώπης είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος για το Final Four του Κάουνας και μίλησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εμπειρίες του. Έκανε σύγκριση της Euroleague με το ΝΒΑ και σημείωσε τα καλά και τα... στραβά!

Έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνει τη γλώσσα, ενώ εξήγησε πως «μου αρέσει πολύ ο κόσμος, η κουλτούρα αυτής της χώρας, αλλά λατρεύω και το πώς είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Μελετάω και την ιστορία και την κουλτούρα της Ελλάδας και θα μπορούσα εύκολα να παίξω τον ρόλο του ταξιδιωτικού ξεναγού στους συγγενείς μου».

Τώρα ο Ουόκαπ βέβαια, το μόνο που σκέφτεται είναι το Final Four. «Είναι σημαντική ευκαιρία για διάκριση και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση», είπε, για να προσθέσει πως «το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το τριήμερο, σε σημείο να πονάει το σώμα μας, αλλά θα ήταν κρίμα να αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση και σε κάθε κατοχή να δίνουμε το μάξιμουμ». 

Όσον αφορά συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τη Μονακό στον ημιτελικό δήλωσε πως «πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έχει γίνει στη σεζόν και να κοιτάξουμε από την αρχή. Πιστεύω όμως ότι η άμυνά μας ιδιαίτερα κόντρα σε μια τόσο επιθετική ομάδα όπως η Μονακό και η αποφασιστικότητα να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, θα παίξουν τον ρόλο τους».