«Φωτιά» βάζει Σέρβος δημοσιογράφος: «Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για μεγάλη πρόταση στον Μίτσιτς»
i

© photo by David Jensen / Getty Images / Ideal Images

«Φωτιά» βάζει Σέρβος δημοσιογράφος: «Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για μεγάλη πρόταση στον Μίτσιτς»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:40 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 15.02.2024

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει αναβαθμιστεί στο ΝΒΑ από τη μέρα που έγινε ανταλλαγή στους Χόρνετς, αλλά ο συμπατριώτης του (Σέρβος) δημοσιογράφος, Νεμάνια Ζόριτς, ενημερώνει πως «ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί στενά την υπόθεσή του και είναι έτοιμος να προσφέρει πολλά λεφτά για να τον αποκτήσει».

Η πορεία του στο ΝΒΑ, από τη μέρα που εγκαταστάθηκε στη Σάρλοτ και φόρεσε την φανέλα των Χόρνετς, δείχνει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Βασίλιε Μίτσιτς, σε αντίθεση με τους πρώτους του μήνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα, που τους πέρασε στην Οκλαχόμα χωρίς ρόλο στο παιχνίδι των Θάντερ, έγινε ανταλλαγή και ξάφνου αρχίζει να παρουσιάζει τα προσόντα του στους Αμερικάνους

Μόνο που η Ευρώπη δεν σταματά να τον σκέφτεται ούτε... στιγμή. Μάλιστα, κάποιοι περιμένουν πως και πως την ώρα και τη στιγμή που ο 29χρονος Σέρβος γκαρντ, δύο φορές κατακτητής της EuroLeague με την Αναντολού Εφές και πρώην MVP, θα αποφασίσει να επιστρέψει πίσω για να ορμήσουν πάνω του οι σφετεριστές. 

Και όπως ξαφνικά ο Μίτσιτς απέκτησε ρόλο και αξία στο ΝΒΑ, έτσι ξαφνικά εμφανίστηκε ο συμπατριώτης του δημοσιογράφος, Νεμάνια Ζόριτς για να αναφέρει πως «ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί στενά τον Βασίλιε Μίτσιτς και είναι έτοιμος να επενδύσει πολλά λεφτά για να τον πείσει να επιστρέψει άμεσα στην Ευρώπη». Μάλιστα προσθέτει πως «αν αποφασίσει ακόμα και το επόμενο καλοκαίρι να αναζητήσει νέα ομάδα, τότε ο ελληνικός σύλλογος πρόκειται να του κάνει μία τεράστια προσφορά».   

Πάντως, ο Μίτσιτς πρακτικά θα μπορεί να διεκδικήσει την ελευθερία του το καλοκαίρι του 2025. Μιας και το συμβόλαιό του στο ΝΒΑ, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023, προβλέπει συμφωνία για 2+1 χρόνια. Κι όταν τελειώσουν τα δύο πρώτα, η ομάδα του θα έχει το δικαίωμα να του το επεκτείνει για μία τρίτη σεζόν. 

Αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος σημαντικός λόγος και κάποια ισχυρή πιθανότητα, ώστε να αποδεσμευτεί πρόωρα, αλλά ο καπνός φάνηκε από την ανάρτηση του Ζόριτς και φθάνει να δούμε αν θα ξεσπάσει... πυρκαγιά.   

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα
NBA

14:10 - 11.02.2024

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα

Ο Βασίλιε Μίτσιτς πραγματοποίησε τα ξημερώματα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς και απέδειξε γιατί η θέση του είναι στο NBA, αρχίζοντας ουσιαστικά από τώρα την καριέρα του στον μαγικό κόσμο.

Προς το παρόν, ο Μίτσιτς συνεχίζει τη δράση του στις ΗΠΑ, εκεί όπου έπαιξε τα πρώτα τα πρώτα 30 παιχνίδια του με τους Θάντερ και είχε 3,3 πόντους και 2,5 ασίστ σε 12 λεπτά συμμετοχής και στα τελευταία τρία με τους Χόρνετς έχει... αναπτυχθεί και πλέον με τη νέα του ομάδα έχει καταγράψει στη στατιστική του 10 πόντους και 6,5 ασίστ σε 23,5 λεπτά.