Άλλος άνθρωπος ο Μίτσιτς στη Σάρλοτ, τρομερός στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς (vids)
i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Άλλος άνθρωπος ο Μίτσιτς στη Σάρλοτ, τρομερός στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:39 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 11.02.2024

Με μία μικρή... χρονοκαθυστέρηση, ο Βασίλιε Μίτσιτς παρουσίασε το πλούσιο ταλέντο του στο ΝΒΑ. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, τους Σάρλοτ Χόρνετς, είχε 18 πόντους και 9 ασίστ στην πορεία μέχρι τη νίκη (115-106) επί των Μέμφις Γκρίζλις.

Στην Οκλαχόμα γι' αυτόν τα πράγματα ήταν... ζόρικα. Σε μία ομάδα με κυρίαρχη περιφερειακή γραμμή που ορίζεται από την παρουσία του ακαταμάχητου Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, ο Βασίλιε Μίτσιτς ένοιωσε μειονεκτικά. Είχε συνηθίσει εδώ και χρόνια να κυριαρχεί στο παιχνίδι, αλλά σε άλλη ήπειρο. Και η πορεία του στους Θάντερ δεν επιβεβαίωσε στις ΗΠΑ τη φήμη που κουβαλούσε. 

Τώρα, όμως ο Σέρβος, δύο φορές κατακτητής της EuroLeague με την Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν, βρίσκεται στη Σάρλοτ. Διότι, την τελευταία μέρα τον ανταλλαγών αποφασίστηκε πως θα συνεχίσει την πορεία του στο ΝΒΑ με τους Χόρνετς. Και στο πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα έκανε... πάταγο! 

Οι Σφήκες υποδέχθηκαν στην έδρα τους τούς αποδεκατισμένους (λόγω τραυματισμών) Μέμφις Γκρίζλις, νίκησαν με 115-106 και πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάιλς Μπρίτζες με 25 πόντους. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως, ήταν ο Μίτσιτς, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον «μαγικό πλανήτη». Έβαλε 18 πόντους με 8/13 σουτ (τα 2/3 ήταν τρίποντα) και έχασε το double double για μία τελική πάσα. Σταμάτησε στις 9 ασίστ και αγωνίστηκε συνολικά για 26'15''

Όλα τα... νούμερα αποτελούν ρεκόρ καριέρας, όπως αποτελούν και μία παρακαταθήκη για τον ρόλο του στη λίγκα που φαίνεται πως ήδη έχει αναβαθμιστεί. 

Ντεμπούτο πάντως, έκαναν άλλοι τρεις παίκτες με τους Χόρνετς. Ο Λετονός, Ντάβις Μπέρτανς (9 πόντοι σε 11'39''), που ανήκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Μίτσιτς, αλλά και δυο τέως παίκτες των Ντάλας Μάβερικς που πήγαν στη Σάρλοτ ως ανταλλάγματα για την παραχώρηση του Πι Τζέι Τάκερ. Πρόκειται για τον Γκραντ Ουίλιαμς (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ), αλλά και τον Σεθ Κάρι (3 πόντοι), τον μεγάλο αδελφό του... εκτελεστή των Φοίνιξ Σανς