Η επιστροφή του Serial Killer: Ο Κάρι «σκότωσε» τους Σανς με τρίποντο από το... πουθενά 0,7'' πριν το τέλος (vid)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Η επιστροφή του Serial Killer: Ο Κάρι «σκότωσε» τους Σανς με τρίποντο από το... πουθενά 0,7'' πριν το τέλος (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:27 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 11.02.2024

Πήγε τη μπάλα στα 3'' πριν την λήξη του αγώνα και με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πίσω στο σκορ με 112-110. Ο Στέφεν Κάρι όμως, δεν χαρίστηκε στους Φοίνιξ Σανς και με τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (113-112) και έκανε τον Κέβιν Ντουράντ να απορεί χαμογελώντας!

Έχει... εκτελέσει τόσες φορές τους αντιπάλους του, με τον μοναδικό του τρόπο, που ο Στέφεν Κάρι, θυμίζει περισσότερο Serial Killer, παρά σταρ του NBA. Αυτή τη φορά, θύματά του ήταν οι Φοίνιξ Σανς του πρώην συμπαίκτη του Κέβιν Ντουράντ, που όλοι τους «πάγωσαν» όταν τον είδαν να παίρνει τη μπάλα στην τελευταία επίθεση, αλλά περίμεναν ένα... θαύμα: Μπας και αστοχήσει! 

Τελικά, ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετμπολ, δεν τους έκανε το χατίρι. Απλώς ακολούθησε τις οδηγίες του manual που ο ίδιος έχει γράψει και όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον σταματήσει. Πήρε τη μπάλα σε ένα μη ευνοϊκό σημείο τρία δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή και με το σκορ εις βάρος της ομάδας του με 112-110, έπρεπε να βιαστεί. 

Δεν έκανε καν ντρίμπλα, απλώς μια περιστροφική κίνηση για να κοιτάξει το αντίπαλο καλάθι και... εκτέλεσε! Τελικά, σχεδόν με την εκπνοή -για την ακρίβεια 0,7'' πριν από αυτήν- είχε ολοκληρώσει το έργο του. Με το μακρινό και δύσκολο τρίποντο είχε δώσει τη νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ: 113-112. 

Οι Σανς μπορούσαν να το προβλέψουν, αλλά δεν μπορούσαν να το αποτρέψουν και ο Κέβιν Ντουράντ με απορία και αγανάκτηση, το μόνο που έκανε όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στον προορισμό που έθετε ο Κάρι, απλώς... χαμογέλασε! 

Στο μεταξύ ο μέγας «εκτελεστής», πριν βάλει το νικητήριο τρίποντο, είχε ευστοχήσει σε άλλα 8. Συνολικά σε 9 και μάλιστα σε 16 προσπάθειες. 

Σταμάτησε στους 30 πόντους ενώ ο Τζόναθαν Κουμίνγκα είχε 21 και ο rookie Μπράντιν Ποντζιέμσκι, που έδωσε τη μπάλα στον Κάρι από την επαναφορά στην τελευταία επίθεση ήταν ο παίκτης-κλειδί. Είχε 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, την ίδια ώρα που στην άλλη πλευρά, ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν πρώτος σκόρερ με 32 πόντους και ο Κέβιν Ντουράντ κατέγραψε στη στατιστική του 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.